Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΚΝΕ: «Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος περιμένοντας το "τέρας" που σπρώχνει τη νεολαία στην ανεργία...»

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα η συγκέντρωση στην Ομόνοια*
 
 
Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη την Αττική θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις προτάσεις υπερεκμετάλλευσης των νέων. 
 
Θυμίζουμε ότι το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), προς τα γραφεία του οποίου θα γίνει πορεία μετά τη συγκέντρωση της Ομόνοιας, πρότεινε την κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους μέχρι 29 ετών έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ως κίνητρο προς τους επιχειρηματίες.
 «Επιβεβαιώνεται ότι "κρυφός πόθος" τους είναι να τσακίσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα, να γενικεύσουν την απλήρωτη, ανασφάλιστη δουλειά σε όλους τους εργαζομένους για την κερδοφορία των καπιταλιστών. Ανάπτυξη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και δουλειά με δικαιώματα είναι έννοιες ασυμβίβαστες. 

Δε θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία. 

Αντί να εξασφαλίσουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, "σπρώχνουν" ζεστό χρήμα στους μονοπωλιακούς ομίλους», σχολιάζει η ΚΝΕ για τις προτάσεις του ΚΕΠΕ και απευθυνόμενη στους νέους, καλεί:

 «Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος περιμένοντας το "τέρας" που σπρώχνει τη νεολαία στην ανεργία, στη μισοαπασχόληση, στην αμορφωσιά, στη φτώχεια, να μεταμορφωθεί σε "πεντάμορφη". Το σάπιο σύστημα που μας καταδικάζει στη φτώχεια και την ανεργία, η ένωση των εκμεταλλευτών και των κυβερνήσεών τους, η ΕΕ, χειρότερα γίνονται, καλύτερα όχι».

Συγκέντρωση της ΚΝΕ σήμερα 
ενάντια στις προτάσεις του ΚΕΠΕ (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη "ΠΑΙΔΕΙΑ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου