Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά...

Η ΟΠΑ της ΚΝΕ διοργανώνει συγκέντρωση 
στην Ομόνοια την Παρασκευή  31 Γενάρη
                                                        


Με αφορμή τις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την υπερεκμετάλλευση των νέων, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει την Παρασκευή 31 Γενάρη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο ΚΕΠΕ.

Η ΚΝΕ σχολιάζει σχετικά με τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, ότι «αποτελούν μια νέα ωρολογιακή βόμβα, που συνενώνει όσα σκέφτονται και όσα υλοποιούν κυβερνήσεις-ΕΕ-μονοπωλιακοί όμιλοι. 

Στο όνομα της "ανάπτυξης" προτείνουν οι νέοι μέχρι 29 χρονών να δουλεύουν για ένα χρόνο χωρίς κατώτατο μεροκάματο, να περιπλανιούνται στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας. Δηλαδή να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. 

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά.

Οι προτάσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των συμβάσεων μιας μέρας, ενός μήνα, των δήθεν "δοκιμαστικών περιόδων" στη δουλειά, των προγραμμάτων "επιταγής εισόδου των νέων στην εργασία", της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών. Μέτρα που δήθεν θα αντιμετώπιζαν την ανεργία των νέων, θα τους διευκόλυναν να μπουν στην αγορά εργασίας. 

 

Η ανεργία όμως, ειδικά στους νέους, όχι απλώς 
δε μειώθηκε, γιγαντώθηκε», τονίζει η ΚΝΕ.

Καλεί λοιπόν τους νέους των εργατικών-λαϊκών οικογενειών να υπερασπίσουν τη ζωή τους, να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, για:

- Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Κανένας διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία. 

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. 

- Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας. 

- Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους

- Οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα να πληρώνονται κάθε μήνα και να δικαιούνται ταμείο ανεργίας μετά από το τέλος του 5μήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου