Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ: Κοντράρονται για το ποιος υπηρετεί καλύτερα τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ

Συνεχίζεται ο δικομματικός καβγάς...
 

Συνεχίζεται ο δικομματικός καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το «δίλημμα» των ερχόμενων ευρωεκλογών. Η κυβέρνηση το παρουσιάζει ως «ναι ή όχι στην Ευρώπη», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει από την πλευρά του το «λιτότητα ή ανάπτυξη», δίνοντας ουσιαστικά στις ευρωεκλογές το χαρακτήρα επιλογής μιας «καλύτερης» διαχείρισης στα ζητήματα της λυκοσυμμαχίας. 

Στην πραγματικότητα και οι δύο πλευρές «παίζουν» στο ίδιο «γήπεδο», ασπάζονται τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και των μονοπωλίων και διαγκωνίζονται από κει και πέρα για το ποιος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον εγκλωβισμό λαϊκών μαζών...*

 

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις συναντήσεις Σαμαρά και Τσίπρα με ξένους 
ανταποκριτές και την αντιπαράθεση τους σχετικά με την ΕΕ 

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συναντήσεις Σαμαρά και Τσίπρα με ξένους ανταποκριτές και την αντιπαράθεση τους σχετικά με την ΕΕ σημειώνεται:

«Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να παίζουν το δικομματικό 
παιχνίδι για το ποιος από τους δύο είναι μεγαλύτερος υπέρμαχος της ΕΕ. 

Από τη μία ο πρωθυπουργός ζητά να ηττηθούν τα κόμματα που εναντιώνονται στην ΕΕ, συγκαταλέγοντας υποκριτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά. Από την άλλη ο Αλ. Τσίπρας υπερασπίζεται τις αξίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετά τον πόλεμο, τη δήθεν ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι στόχος της ΕΕ ήταν πάντα η προστασία των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε βάρος των λαών.

Οι μύθοι για την ΕΕ κατέρρευσαν.

Ο ελληνικός λαός, μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, έχει τη δύναμη να ορθώσει το δικό του ανάστημα και να γυρίσει την πλάτη στην ΕΕ, τις πολιτικές και τα κόμματά της. 

Μπορούμε με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ να βαδίσουμε το δρόμο της αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία, της λαϊκής εξουσίας, της συνεργασίας των λαών στη βάση του αμοιβαίου οφέλους». 

Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει για το ευρώ 
στο εξωτερικό κι άλλα στο εσωτερικό  (ΕΔΩ)

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε πιο ευρωπαϊστές 
από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΔΩ)
 
*Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του Ριζοσπάστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου