Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Για να αναπτυχθεί ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας, του ιματισμού και του δέρματος χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης»

Χρειάζεται άλλη εξουσία, αλλαγή τάξης στην 
εξουσία, αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία 
της ΕΕ, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων 
μέσων παραγωγής, μονομερή διαγραφή του χρέους.

 
Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ) παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις στον κλάδο. Η ανακοίνωση απευθύνεται στους εργαζόμενους των κλάδων για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης και την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας.

«Εργαζόμενη, Εργαζόμενε, στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό, στο Δέρμα.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στους κλάδους μας (Ελληνική Υφαντουργία, Κλωστήρια Κιλκίς και Θράκης, Fintexport, Elite, Μακοπλέξ κ.λ.π.), όλες όσες προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αλλά και πριν την εκδήλωσή της, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, είναι πολύ σημαντικές και έχει μεγάλη σημασία να βγάλουμε κρίσιμα συμπεράσματα για το σήμερα και το αύριο. 

Όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, με πρωταγωνιστές την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν, να μας εγκλωβίσουν σε ψεύτικα διλήμματα, προσπαθούν να κρύψουν το βασικό ένοχο, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε στη συρρίκνωση των κλάδων και τη μαζική ανεργία. 

Να κρύψουν ότι οι καπιταλιστές ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και όταν αυτό εμποδίζεται από τον ανταγωνισμό και την απελευθερωμένη αγορά, όταν μειώνεται το ποσοστό κέρδους, τότε μειώνουν την παραγωγή, οδηγούν στην απαξίωση ή και στο οριστικό κλείσιμο τα εργοστάσια.

Μεταφέρουν την παραγωγή στο εξωτερικό, όπως έκαναν κυρίως οι επιχειρήσεις του Ιματισμού, για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη εκμετάλλευση και κερδοφορία, με βάση και τα όσα ορίζει το Μάαστριχτ για την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου...».

(Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου