Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αντ. Σαμαράς: Τάζει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο

Προανήγγειλε νέα μέτρα ενίσχυσης των μονοπωλίων*

Νέες ελαφρύνσεις στο κεφάλαιο υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
Μπροστά σε επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους της οικονομίας, τους χαρακτήρισε «πρωταγωνιστές» της  «νέας Ελλάδας», της «ανταγωνιστικότητας» και της «εξωστρέφειας». 

Προανήγγειλε νέα μέτρα ενίσχυσης των μονοπωλίων, μιλώντας για «διαρθρωτικές αλλαγές» και ορίζοντας ως κυβερνητικό στόχο «να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις», δηλαδή οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, προκειμένου να διευρύνουν τα μονοπώλια την κερδοφορία τους, πάνω στα αποκαΐδια εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «τομή» τον «επενδυτικό νόμο» που ψήφισε η κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι «πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα» για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. 

«Ξέρω ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα με τη γραφειοκρατία, προβλήματα με τη φορολογία. Το έχουμε βάλει στην πολιτική μας, πως θα μειώσουμε τη φορολογία» είπε, για να υποσχεθεί αμέσως μετά ότι θα ξεκινήσει η «μεγάλη μείωση φορολογικών βαρών», σε συνδυασμό με την παραπέρα επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. 

Και περιχαρής είπε ότι «δημιουργείται στη χώρα μας ένα νέο κλίμα κατεξοχήν φιλικό προς την επιχειρηματικότητα, τον επιχειρηματία», ενώ «πριν λίγο καιρό ήταν αφύσικο ή αδιανόητο να παρελαύνουν επιχειρηματίες από το γραφείο του πρωθυπουργού, σήμερα αυτό δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο».

 

Ο ίδιος επιτέθηκε στο λαϊκό κίνημα, χαρακτηρίζοντας «συντεχνία» 
όποιον αντιδρά στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης. 

Εμφανίστηκε κι αυτός σαν θεματοφύλακας της αυτοκάθαρσης του συστήματος, λέγοντας ότι «δεν θέλω κανένα ένοχο να τη γλυτώσει».

Τέλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ξηρού, είπε: «Στεκόμαστε αποφασισμένοι απέναντι στους τρομοκράτες και όσους τους συνδράμουν, σε όσους προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα κίνητρά τους».  

Με αποφθέγματα όπως «η ασφάλεια των πολιτών είναι ύψιστη προτεραιότητα», σηματοδότησε ένταση της καταστολής απέναντι στο λαό, δείγμα κι αυτό του πως αξιοποιούνται οι προβοκάτορες για συκοφαντία και χτύπημα των λαϊκών αγώνων.

Τέλος, καλλιργώντας κλίμα αναμονής στο λαό, από τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησής του και σπέρνοντας φρούδες ελπίδες, επανέλαβε τα περί «πρωτογενούς πλεονάσματος», από το οποίο «το 70% θα επιστρέψει στην κοινωνία και στους πιο αδύναμους». 

*Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου