Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Γερμανία: Την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» επιστρατεύει η εργοδοσία της «Amazon»

 

Την παλιά δοκιμασμένη μέθοδο της διάσπασης της ενότητας των εργαζομένων επιστρατεύει η διοίκηση της πολυεθνικής εταιρείας «Amazon», ώστε να χτυπήσει τον αγώνα των υπαλλήλων της για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και απολαβές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ», έως τα τέλη Δεκέμβρη, υπό την πίεση της εργοδοσίας, συγκεντρώθηκαν στις επιχειρήσεις της Λειψίας και του Μπαντ Χέρσφελντ περίπου 1.000 υπογραφές ενάντια στην «αρνητική εικόνα» της εταιρείας που δημιουργείται από τον αγώνα των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν μαζεύονταν οι υπογραφές δίπλα βρίσκονταν διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης.

Οι «υπογράφοντες» κρατούν αποστάσεις από «τα επιχειρήματα και τους στόχους του συνδικάτου ΒΕΡΝΤΙ, που δίνονται στη δημοσιότητα για το "Amazon" και συνεπώς και για μας». Ισχυρίζονται πως «σε κάθε επιχείρηση υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται, αλλιώς δεν λειτουργεί τίποτα...».

Είναι τόσο οργανωμένη η προσπάθεια της εργοδοσίας ώστε μοιράζονται ακόμη και φανελάκια που αναγράφουν «Υπέρ της "Amazon"».
 
Από την πλευρά του συνδικάτου ΒΕΡΝΤΙ, ο υπεύθυνός του στην Έσση Χάινερ Ράιμαν δήλωσε ότι αυτό το μάζεμα υπογραφών στοχεύει στη διάσπαση των εργαζομένων.
Όσο για τις υπογραφές, η συγκέντρωσή τους, το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι η τρομοκρατία βασιλεύει στους εργασιακούς χώρους. 

Γιατί εκτός από την παρουσία των «διευθυντών» στη συλλογή των υπογραφών, πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι στην «Amazon» κυριαρχούν συμβασιούχοι, συμβάσεις μερικής εργασίας, ενοικιαζόμενοι εργάτες, συμβάσεις έργου και έτσι σε πολλούς εργαζόμενους κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το αύριο και ο φόβος κάθε στιγμή να μείνουν άνεργοι.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου