Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Kινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών από σωματεία και φορείς.



Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών πραγματοποιούν σωματεία, φορείς, Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου της Αθήνας, Επιτροπές Αγώνα από αμαξοστάσια των αστικών συγκοινωνιών, το ΜΑΣ Αττικής και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων και Γονέων και Κηδεμόνων. Παράλληλα πραγματοποιούν εξόρμηση στο μετρό όπου μοιράζουν ανακοίνωση με τα αιτήματά τους.

Θα καταθέσουν υπογραφές που έχουν μαζευτεί στο κείμενο- κάλεσμα με τα αιτήματά τους τα οποία είναι:
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, μαθητών, σπουδαστών, ΑμΕΑ.
  • Αύξηση του συγκοινωνιακού έργου με βάση τις ανάγκες του λαού.
Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα οι φορείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας (ΕΔΩ) στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ, όπου κάτω από την αγωνιστική τους πίεση πέτυχαν θετικές δεσμεύσεις σε ορισμένα αιτήματά τους.
  • Παράταση της ισχύος του μειωμένου κομίστρου μετακίνησης κατά 1 μήνα (έληγε τέλος Νοέμβρη και τώρα παρατείνεται μέχρι τέλος του 2013) για εκείνους τους πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που ακόμη δεν μπορούν να εγγραφούν καθώς παραμένουν κλειστές οι γραμματείες των σχολών τους.
  • Δέσμευση του διευθυντή Κομίστρου του ΟΑΣΑ  ότι άμεσα θα εισηγηθεί θετικά στις δυο εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) να «σβηστούν» οι κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν από τους ελεγκτές σε βάρος ανέργων, φοιτητών και σπουδαστών, μαθητών, συνταξιούχων και άλλων κατηγοριών με βάση το πλαίσιο αιτημάτων που του επέδωσαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης. Ωστόσο, όπως αποφάσισαν, θα προχωρήσουν οι ίδιοι άμεσα και με αγωνιστικούς όρους σε νέες παρεμβάσεις προς στις δυο διοικήσεις για να γίνει πράξη και η συγκεκριμένη δέσμευση.  (Από το 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου