Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«...κριτήριο είναι οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο»

Αλ. Παπαρήγα: Ο καπιταλισμός σαπίζει και είναι στη δύση του* 



Το σύστημα που ζούμε δεν είναι απλά «ταξικό» και «εκμεταλλευτικό», αλλά «σαπίζει βαθιά» και είναι στη «δύση» του, τόνισε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.  (video ΕΔΩ)

Η τοποθέτηση αυτή έγινε στη βουλή όπου διεξάγεται η κατ' άρθρο συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το σύστημα έχει «τεράστιες εφεδρείες» και κάλεσε το λαό να σταματήσει να αποτελεί εφεδρεία. «Αυτό που σας δίνει δύναμη είναι ότι ένα σημαντικό τμήμα του λαού πιστεύει ότι, όταν αλλάξει ο οδηγός, αυτό το ξεχαρβαλωμένο λεωφορείο μπορεί να βαδίζει» ανέφερε, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να κάνει τις παραχωρήσεις που έκανε πριν και ότι δεν πρόκειται να παρθεί πίσω κανένα μέτρο, «με καμία κυβέρνηση» στο έδαφος του καπιταλισμού.

Αναφερόμενη στον ενιαίο φόρο υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δε δέχεται να υπάρχει φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας, ούτε της πρώτης, ούτε της δεύτερης, γιατί πρόκειται για στοιχειώδες δικαίωμα που κατακτήθηκε με κόπους και θυσίες. «Μετράμε το θέμα της κατοικίας με το ότι ζούμε στο 2014 και όχι στις δεκαετίες του 50, του 60, ακόμη και του 80», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε για το ΚΚΕ «κριτήριο είναι οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο». Συμπλήρωσε πως το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα σύστημα, το σοσιαλιστικό, που είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει τη δουλειά, την κατοικία, την υγεία και την αναψυχή.

Σχολιάζοντας τα αλλεπάλληλα χαράτσια επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια «θα είμαστε όλοι φοροφυγάδες», γιατί δεν θα έχει καμία λαϊκή οικογένεια να πληρώσει. «Κάθε μήνα η οικογένεια πρέπει από κάπου να κόψει» είπε, προσθέτοντας ότι για να έχει ρεύμα και να πάει το παιδί της σχολείο, θα πρέπει να μην πληρώσει την εφορία. 
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου