Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

«Η αιτία που ο κόσμος δεν έχει ρεύμα είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και έχει στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων»

Ν. Καραθανασόπουλος στο «Mega»: 
Μονοπώλια και φθηνό ρεύμα δεν γίνεται*



Η αιτία που ο κόσμος δεν έχει ρεύμα είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και έχει στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του «Mega»  (video ΕΔΩ).

Με τη συζήτηση για τη διασφάλιση του ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, η συγκυβέρνηση επιχειρεί να ανακυκλώσει τα ακραία φαινόμενα της φτώχειας και να μεταφέρει τα βάρη σε όλους τους εργαζόμενους, συνέχισε ο Ν. Καραθανασόπουλος. 

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος με κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και καύσιμα για να ανακουφιστούν οι λαϊκές οικογένειες.

Ωστόσο, πρόσθεσε, το βασικό πρόβλημα είναι πως η ΔΕΗ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προκειμένου να διασφαλίσει το κέρδος στις εταιρείες από τις οποίες αγοράζει το ρεύμα, το κόστος του οποίου μεταφέρεται στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος απάντησε και στις κορόνες του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η πολιτική στο πλαίσιο της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν γίνεται, καθώς στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης υπάρχουν κοινές δεσμεύσεις για να τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι. 

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις διακοπές ρεύματος (Video ΕΔΩ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου