Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το ΚΚΡΟ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΕ του Κομμουνιστικού 
Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία*



Σε ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, σημειώνονται τα εξής:

«Για μεγάλο χρονικό διάστημα το ΚΚΡΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην αδελφική Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών υπήρξε όξυνση της αντιπαράθεσης και όλοι βρίσκονται σε αναμονή μιας μαζικής αιματοχυσίας. 

Τα γεγονότα, που ξεκίνησαν με την ειρηνική διαδήλωση, εκτυλίχθηκαν σε προσπάθεια ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης ενός κυρίαρχου κράτους, σε μια ακόμη "πορτοκαλί επανάσταση". 

Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι στην παρούσα υπόθεση υπάρχει η υπογραφή των δυτικών πολιτικών τεχνολόγων στην οργάνωση των επεισοδίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που από αυτοί οι κύριοι, με τη μέθοδο των κακόβουλων σχεδιασμών προκαλούν τη διεθνική έχθρα.

Ο ρωσικός κι ουκρανικός λαός για πολλά χρόνια μαζί άντεξαν 
στις επιθέσεις, χέρι-χέρι πέτυχαν νίκες στην εργασία και σε μάχες. 

Το ΚΚΡΟ καλεί να μην απαντήσουν στις προβοκάτσιες των εξτρεμιστών. Η διαίρεση μεταξύ των δύο χωρών δεν θα ωφελήσει ούτε την Ουκρανία, ούτε τη Ρωσία . 

Συμφωνούμε πλήρως με τη τοποθέτηση που εξέφρασε σε δήλωσή του ο Α' Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Π. Σιμονιένκο: Η ευθύνη για την κλιμάκωση της βίας στην Ουκρανία δεν βρίσκεται μόνον στην κυβέρνηση και στη λεγόμενη "αντιπολίτευση", αλλά και στους δυτικούς απεσταλμένους, που προσπαθούν να δράσουν ως κουκλοπαίκτες σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι».

Αυτό που συμβαίνει δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή επανάσταση.  

Η Ουκρανία βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν επόμενο γύρο εξάπλωσης της «πορτοκαλί λέπρας". Οι πραγματικοί εμπνευστές βρίσκονται μακριά από τα εθνικά συμφέροντα των Ουκρανών. Η εμπειρία των ανάλογων γεγονότων στη Σερβία, στη Γεωργία, στη Μέση Ανατολή δείχνει σαφώς πως οι λεγόμενες κηδεμόνες της "δημοκρατικής επιλογής" ενδιαφέρονται πρωτίστως για την ανακατανομή της ιδιοκτησίας, την αρπαγή των φυσικών πόρων και των αγορών. 

Δεν χρειάζονται μια ισχυρή Ουκρανία. 

Επειδή αυτοί οι κύριοι επιδιώκουν να βάλουν μια σφήνα μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών, να μην επιτρέψουν την οικοδόμηση αδελφικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, της ένωσης του δυναμικού των χωρών μας .

Το ΚΚΡΟ καλεί όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία να διεξάγουν μια πολιτισμένη συζήτηση των επειγόντων προβλημάτων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη χειραγώγηση της μαζικής συνείδησης σε βάρος των συμφερόντων της απόλυτης πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας. Η τύχη της Ουκρανίας πρέπει να αποφασιστεί από ολόκληρο τον λαό της, κι όχι από εκείνους που με θρασύτητα καπηλεύονται το δικαίωμα να μιλούν εξ ονόματός του».

 Το ΚΕΚΡ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία (ΕΔΩ)

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου