Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«...Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή των πέντε Κουβανών πατριωτών και την επιστροφή στην πατρίδα τους...»

Κινητοποίηση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου στην Ακρόπολη*


Αντιπροσωπεία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης, συνοδευόμενη από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, πραγματοποίησε την Τρίτη κινητοποίηση στην είσοδο της Ακρόπολης, απαιτώντας την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται πάνω από 15 χρόνια άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ.

Μοίρασαν στους Έλληνες και ξένους που επισκέπτονταν την Ακρόπολη ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά που οι επισκέπτες έπαιρναν και διάβαζαν με ενδιαφέρον.

Η ανακοίνωση που μοιράστηκε αναφέρει:

«Εδώ και 15 χρόνια βρίσκονται φυλακισμένοι στις ΗΠΑ πέντε Κουβανοί πατριώτες, μόνο και μόνο επειδή αποκάλυψαν με συγκεκριμένα στοιχεία μια σειρά δολιοφθορές, τοποθέτηση βομβών σε ξενοδοχεία, κλπ. που σχεδιάζονταν και οργανώνονταν από αντικουβανικές οργανώσεις που εδρεύουν στις ΗΠΑ, και με τη στήριξη του αμερικανικού κράτους. 

Σε μια δίκη παρωδία καταδικάστηκαν σε μακρόχρονες ποινές φυλάκισης, παρόλο που το κατηγορητήριο δεν αποδείχθηκε ποτέ. Πρόκειται για τους Χεράρδο Ερνάντες, Pενέ Γκονσάλες, Ραμόν Λαμπανίνο, Φερνάντο Γκονσάλες και Αντόνιο Γκερέρο. Από αυτούς, μόνο ο Pενέ Γκονσάλες έχει αποφυλακιστεί, αφού εξέτισε την ποινή του και επέστρεψε στην Κούβα, όπου μαζί με τον κουβανικό λαό αγωνίζεται για την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκιση των υπόλοιπων.

Διαμαρτυρόμαστε για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, την απαγόρευση και παρεμπόδιση των συναντήσεών τους με τις οικογένειές τους και τους δικηγόρους τους, και όλες τις προσπάθειες που κάνουν οι αρχές των ΗΠΑ για να κάμψουν το ηθικό τους.

Απαιτούμε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή τους και την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Απαιτούμε την άμεση άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα και την κατάργηση της «Κοινής Θέσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Κούβας.

Στεκόμαστε στο πλευρό του κουβανικού λαού στον αγώνα του για να ζήσει σε μια χώρα κυρίαρχη, για να οικοδομήσει μια κοινωνία με δωρεάν υγεία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό για όλο το λαό».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου