Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Νέες φοροαπαλλαγές υπέρ του κεφαλαίου και κίνητρα επαναπατρισμού των κεφαλαίων που λιμνάζουν

Σύσκεψη Σαμαρά - Οικονομικού Επιτελείου: 
Μέτρα εκτόνωσης των αντιδράσεων για να περάσει 
αναίμακτα η κατάσχεση μισθών και συντάξεων*
 
 
Η επιτάχυνση της λήψης των προειλημμένων φορομπηχτικών μέτρων το 2014 με τις λιγότερες δυνατές εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης του πρωθυπουργού και του Οικονομικού Επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, η κατάσχεση μισθών και συντάξεων
βαφτίζεται «διεύρυνση της ομπρέλας προστασίας»

Όπου σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια εκτόνωσης των αντιδράσεων και αποπροσανατολιστικού ελιγμού προώθησης του επαχθούς μέτρου, αυξάνεται το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ.

Επιπλέον, η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα. Παράλληλα, για να «χρυσώσουν περαιτέρω το χάπι των αντιδράσεων» και να καταστήσουν «ελκυστική» την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών, δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκαν επίσης, η επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας (π.χ. λίστα Λαγκάρντ) βάσει της διεθνούς συνεργασίας και θέματα προετοιμασίας ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Πίσω από αυτές τις «διθυραμβικές» αναφορές περί πάταξης των μεγαλοοφειλετών, μεγαλοφοροφυγάδων και ελέγχου λιστών επιχειρούν να αποκρύψουν την προειλημμένη φοροκαταιγίδα εξοντωτικών μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων εντός του 2014, τις νέες φοροαπαλλαγές υπέρ των εργοδοτών αλλά και της θέσπισης νέων προνομίων προσέλκυσης και «επαναπατρισμού» των κεφαλαίων που λιμνάζουν σε ξένες τράπεζες και θησαυροφυλάκια που προέρχονται από το ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης.

*Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου