Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

«Οι προϋπολογισμοί σας είναι μια απάτη - Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη».

ΠΑΜΕ: Μαχητικές πικετοφορίες ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό*


Την αντίθεσή τους στον  αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή   εξέφρασαν εργαζόμενοι και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με μαχητικές πικετοφορίες που διοργανώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, σήμερα Σάββατο.

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί μαζικά δυνάμεις από τους κλάδους του Επισιτισμού, του Εμπορίου, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Οικοδόμων, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Λαϊκές Επιτροπές από τον Κεντρικό Τομέα και η ΠΑΣΕΒΕ. 

 

Η πικετοφορία διέσχισε με πανό, πικέτες, ντουντούκες και συνθήματα τους κεντρικούς, εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας ενημερώνοντας τον κόσμο για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του αντιλαϊκού προϋπολογισμού και την ανάγκη συμμετοχής στην οργάνωση του ταξικού αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Στα πανό των σωματείων αναγράφονταν μεταξύ άλλων αιτήματα για την προστασία των ανέργων, την αύξηση του επιδόματος και της χρονικής περιόδου καταβολής του. Στα πανό του ΜΑΣ αναγράφονταν: «Τώρα επαρκής χρηματοδότηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιστροφή των αποθεματικών.» 

Τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα μεταξύ άλλων είναι: «Την κρίση και το χρέος του λαού τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού», «Ούτε πελάτες - ούτε τζάμπα εργάτες». «Οι προϋπολογισμοί σας είναι μια απάτη - Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου