Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

«Τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία, έξω από της Ευρώπης της λυκοσυμμαχία»

Θεσσαλονίκη: Δυναμική παρέμβαση της ΚΝΕ στη 
συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Νέων*


Δυναμική παρέμβαση στις εργασίες της 28ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής (13 Δεκέμβρη) στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης οι νέοι που συμμετέχουν θα πραγματευτούν θέματα όπως η ισότητα των δύο φύλων και η ευρωπαϊκή ασφάλεια, η διαφύλαξη της δημοκρατίας και των αξιών της ΕΕ αλλά και η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.

Τα μέλη της ΚΝΕ μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες, συγκροτημένα με τις σημαίες και άνοιξαν ένα πανό που καλούσε σε «αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία».

Εκ μέρους της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, πήρε το λόγο ο Σωκράτης Μπουντόλος και δήλωσε την εναντίωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας σε φιέστες ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως η συγκεκριμένη, που θέλουν να διαπαιδαγωγήσουν τους νέους στη λογική της διαπραγμάτευσης για τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων, να τους μάθουν να διαχειρίζονται και να συμβάλουν στο να γίνει πιο ελκυστική μια Ένωση που υπερασπίζεται ένα σύστημα που αντικειμενικά γεννάει τη βαρβαρότητα.


Κάλεσε τη νεολαία να δείξει απειθαρχία και ανυπακοή στα «πορίσματα» και στις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν στείλει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που θέλουν τους νέους να εργάζονται χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, που έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Να διαλέξει τον οργανωμένο ταξικό αγώνα και την πάλη 
μαζί με το εργατικό ταξικό κίνημα ενάντια στα μονοπώλια

Για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Επίσης τόνισε ότι για τους νέους, πολιτικά πρότυπα δεν θα έπρεπε να αποτελούν στελέχη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως ο κ. Μπαρόζο, αλλά οι άνθρωποι που έχουν βγει από τα σπλάχνα του εργατικού λαϊκού κινήματος και έχουν δώσει και τη ζωή τους για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες.

Αποχωρώντας, οι νεολαίοι της ΚΝΕ βροντοφώναξαν: «Τσακίζουν το 
λαό για την πλουτοκρατία, έξω από της Ευρώπης της λυκοσυμμαχία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου