Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Νέο κρούσμα τρομοκράτησης των εργαζομένων που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη δουλειά από τη συγκυβέρνηση.


Χρήση χημικών σε βάρος των σχολικών φυλάκων από τα ΜΑΤ.

12 οι προσαχθέντες εργαζόμενοι με τους 9 
να έχουν έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα
 


Χρήση χημικών σε βάρος των σχολικών φυλάκων που είναι συγκεντρωμένοι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκαναν το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο γυναίκες που δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου που κατέφτασε. 

Η αστυνομία κατά διαστήματα επιτίθεται σε βάρος των σχολικών φυλάκων που έχουν συγκεντρωθεί από όλη τη χώρα μπροστά από το Υπουργείο επί της οδού Βασ. Σοφίας, ενώ πριν από λίγο προχώρησε σε 3 ακόμη προσαγωγές εργαζομένων (4 άνδρες και 1 γυναίκα), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 12.

Νωρίτερα, επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την αστυνομία να απαντά με προσαγωγές 9 εργαζομένων στη ΓΑΔΑ, όπου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι οι 
συνάδελφοί τους και να συναντηθούν με τον Κ. Μητσοτάκη.

Στο πλευρό τους βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Αλέκο Αρβανιτίδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Σπύρο Χαλβατζή, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους.

Οι 2.000 σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί εδώ και περίπου 6 μήνες σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το 75% του μισθού, εκφράζουν φόβους ότι με την παρέλευση του 8μηνου της ισχύος της διαθεσιμότητας θα απολυθούν. Πρόσφατα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να διασπάσει τον ενιαίο αγώνα τους και να τον εκτονώσει, ανέφερε ότι 300 σχολικοί φύλακες θα απορροφηθούν από το ΕΚΑΒ και άλλοι 100 για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην τύχη των υπολοίπων 1.600.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που στον αγώνα των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης και παλεύουν για να έχουν δουλειά, απάντησε με βία και καταστολή, τραυματίζοντας δύο εργαζόμενες και όχι μόνο. Συνέλαβαν 9 εργαζόμενους και τους οδηγούν στον Εισαγγελέα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των σχολικών φυλάκων και απαιτεί να απελευθερωθούν τώρα οι συλληφθέντες, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους». 

 ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επίθεση τωνΜΑΤ 
στη συγκέντρωση σχολικών φυλάκων (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου