Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να στεριώσει σε κοινωνικό επίπεδο η λαϊκή συμμαχία.

Ο λαός στην αντεπίθεση*


Το 2014, που ξεκινάει σήμερα, μπορεί να γίνει έτος λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης, κόντρα στις δυσκολίες και τα τρομοκρατικά διλήμματα όσων θέλουν το λαό παρατηρητή των εξελίξεων, όσων τον χρεοκοπούν για να σώσουν τα μονοπώλια από την κρίση του καπιταλισμού.

Πραγματικό κέρδος για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα είναι να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να απορρίψουν τις εξαγγελίες για «ανάκαμψη» το 2014, που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση, κοροϊδεύοντας ότι απ' αυτή θα βγει κερδισμένος ο λαός. 

Να απορρίψουν όμως και τις θεωρίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η φετινή 
χρονιά θα φέρει την «ανατροπή», αν ο ίδιος γίνει κυβέρνηση.

 

Η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, ακόμη και αν έρθει, θα «πατήσει» στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, που θα συνεχίσουν να δέχονται επίθεση από τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και τα κόμματά τους. Ο λαός στο σύνολό του δεν πρόκειται να ανακουφιστεί ουσιαστικά, ούτε πρόκειται να αμβλυνθούν οι συνέπειες που είχε στη ζωή του η κρίση.

Ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφορές στο μείγμα διαχείρισης που υπερασπίζεται ο καθένας, τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, έχουν κοινή στρατηγική. 

Κοροϊδεύουν το λαό ότι η σωτηρία του θα έρθει μέσα από μια καλύτερη τάχα διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ και ότι η λαϊκή ευημερία μπορεί να συνυπάρξει με την κερδοφορία και την ανάπτυξη του κεφαλαίου. 

Ποτέ και πουθενά στον κόσμο δε συμβιβάστηκε το καπιταλιστικό κέρδος με τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, η εξουσία των μονοπωλίων με την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Από αυτήν τη σκοπιά, η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική - λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία προς όφελος του λαού.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να στεριώσει σε κοινωνικό επίπεδο η λαϊκή συμμαχία. 

Η πάλη σε αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθάει το λαό να αποκτήσει αντοχή, δύναμη και κουράγιο, θα κάνει αποτελεσματικότερη την πάλη του για τα καθημερινά ζητήματα, θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής επίθεσης, θα ανοίγει το δρόμο για να πάρει ο ίδιος ο λαός την εξουσία. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το ΚΚΕ θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

*Από τη στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του Ριζοσπάστη.

2 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά !

    Καλή Αγωνιστική Χρονιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Αγωνιστική Χρονιά ! Με υγεία, δύναμη και με την αισιοδοξία ότι οι αγώνες που έρχονται, την καινούργια χρονιά, θα είναι αποτελεσματικοί για τα λαικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή