Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

«Από τα παζάρια ανάμεσα σε αστικές τάξεις δεν έχουν να περιμένουν τίποτε προς όφελος τους οι λαοί...»

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί 
με το παράδειγμα της Ουκρανίας*
 


Το ζήτημα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία, καθώς δεν προχώρησε μετά από παρέμβασή της, η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, που αναμενόταν να υπογραφεί στη σύνοδο της ΕΕ με τις χώρες της λεγόμενης «Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης», την Παρασκευή στο Βίλνιους της Λιθουανίας, βρήκε εκτενή κάλυψη στις σελίδες του διεθνούς έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. 
Το παράδειγμα αυτό είναι χαρακτηριστικό του μεγάλου ανταγωνισμού ανάμεσα σε μονοπώλια για την κατάκτηση αγορών και δρόμων μεταφοράς της ενέργειας και δικτύων.

Δείχνει τη διαπάλη που υπάρχει ανάμεσα σε διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις, όπως είναι η ΕΕ ή αυτές που οικοδομεί η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, όπως η Τελωνειακή Ένωση στο χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Και στην Ουκρανία η αστική τάξη είναι χωρισμένη ανάμεσα σε μερίδες που προκρίνουν τη σύνδεση με τη μια ή την άλλη καπιταλιστική ένωση αλλά το κύριο είναι ότι χαμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι. 

Δηλαδή από τα επιτυχημένα ή αποτυχημένα παζάρια ανάμεσα σε αστικές τάξεις δεν έχουν να περιμένουν τίποτε οι λαοί αλλά πρέπει να κινηθούν σε εντελώς άλλο δρόμο, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Ας δούμε πώς παρουσιάζεται η εξέλιξη 
σταχυολογώντας από δημοσιεύματα... (*Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ)

 Ουκρανία: Κατάληψη του δημαρχείου του Κιέβου
 – εκατοντάδες τραυματίες αστυνομικοί (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου