Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

«Το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων». Άντε...και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Αντ. Σαμαράς: Προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα το 2014*

 
Νέες θυσίες υποσχέθηκε στο λαό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. 

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προανήγγειλε ένα νέο γύρο σκληρών μέτρων, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματιών, επιβεβαιώνοντας ότι αυτούς αφορά το φως στο τούνελ.

«Το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο 
κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. 

Για να γίνει η χώρα μας αυτό που της αξίζει. Και η οικονομία μας επιτέλους να γίνει ανταγωνιστική», σημείωσε χαρακτηριστικά για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνειών. Μπροστά στον «εθνικό στόχο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης αξίωσε την υποταγή των εργαζομένων λέγοντας πως δεν πρέπει να αφήσουμε τον τόπο «να γλιστρήσει στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα». 

Καταφεύγοντας σε εμπόριο ελπίδας ανέφερε πως «το 2013 ήταν το ''έτος μηδέν''» και πως «το 2014 θα είναι η χρονιά της ανόδου». Πανηγυρίζοντας για το πρωτογενές πλεόνασμα που επιτεύχθηκε από την αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων,  ισχυρίστηκε πως «τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ' έξω για να επιβιώσουμε» και πως καταφέραμε «να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας».

Στην πραγματικότητα τα κρατικά ταμεία γεμίζουν για 
να λάβει η πλουτοκρατία νέες επιδοτήσεις και προνόμια. 

Βέβαια, επειδή το 2014 είναι χρονιά ευρωεκλογών και τοπικών εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκατασταθούν και αδικίες, αναφερόμενος προφανώς σε ορισμένα ψίχουλα που θα δοθούν για λόγους ψηφοθηρίας και σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψουν τις απώλειες που έχουν υποστεί τα λαϊκά στρώματα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το δεύτερο μεγάλο βήμα ήταν ότι μπήκε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Θέλοντας να κρύψει ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη θα χτιστεί πάνω στα ερείπια του λαού είπε πως «μετά από έξι ατέλειωτα, οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης». 

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι τη νέα χρονιά «το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο» και πως «θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα, να βγούμε από το μνημόνιο».  

Με αυτή την αναφορά, προσπέρασε το γεγονός ότι, από την 1η Γενάρη όλες οι χώρες της ΕΕ θα βρίσκονται υπό καθεστώς επιτήρησης.

Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε το σπίτι του Γερμανού πρέσβη έκανε λόγο για «θρασύδειλη επίθεση», ενώ επιχειρώντας να τα βάλει όλα στο ίδιο τσουβάλι σημείωσε πως δεν θα τα καταφέρουν, όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν τη σταθερότητα της Ελλάδας. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου