Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

«Εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε και φαίνεται καθαρά είναι ότι βγάζετε στο σφυρί, σε 12 μέρες από τώρα, τη λαϊκή στέγη».

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για 
τους πλειστηριασμούς που χτυπά τη λαϊκή οικογένεια*

Η συζήτηση στην επιτροπή  

«Άγριο, που χτυπάει καίρια τη λαϊκή οικογένεια» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και σημείωσε: «Εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε και φαίνεται καθαρά είναι ότι βγάζετε στο σφυρί, σε 12 μέρες από τώρα, τη λαϊκή στέγη. Και τα περί "διχτυού προστασίας" που αναφέρθηκε από βουλευτές της κυβέρνησης είναι σκέτη κοροϊδία» (Διαβάστε εδώ αναλυτικά). 


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, υπό τον τίτλο «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις». Σύμφωνα με τη διαδικασία, η ψηφοφορία του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε στην έναρξη της διαδικασίας ότι το ΚΚΕ διαφωνεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ζητώντας να συζητηθούν μόνο τα άρθρα που αφορούν τη διαδικασία των πλειστηριασμών και όλα τα υπόλοιπα να αποσυρθούν. «Η κυβέρνηση αξιοποιεί την υπόθεση του κατεπείγοντος, όταν πρόκειται να κουρσέψει το βιωτικό επίπεδο του λαού. Να θυσιάσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και των δικαιωμάτων του, στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Νομοσχέδιο, με συνοπτικές διαδικασίες, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Παρασκευή. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι επαναφέρει τις αποσυρθείσες διατάξεις του άρθρου 11 για τις ΠΑΕ που είχαν αποσυρθεί.

Το πρωί της Παρασκευής, αφαιρέθηκαν παράγραφοι και άρθρα από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς που αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ, τα πιστωτικά ιδρύματα και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Ωστόσο διατηρούνται τα άρθρα που αυστηροποιούν πρόστιμα, όπως είναι η αύξηση των προστίμων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επίσης διατηρείται η παράγραφος 20 του άρθρου 9 που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα σε σχετική Ερώτηση που απηύθυνε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου δεν έλαβε καμία απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου