Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

H χώρα...«έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της»


Αντ. Σαμαράς: «Έχουν δρόμο» τα αντιλαϊκά μέτρα* 


«Μήνυμα ότι θα συνεχιστούν οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τα σκληρά μέτρα έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Βερολίνο.

Μιλώντας στο συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung σημείωσε ότι η χώρα «έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της», προσθέτοντας ότι από εδώ και στο εξής προτεραιότητα θα είναι οι μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα κατέστησε σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσουν μέσα στο Δεκέμβρη. Επίσης από τα λεγόμενά του προκύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνεχιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς την υπογραφή νέου μνημονίου. Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα «στήριξης», εφόσον οι εταίροι τηρήσουν τη δέσμευσή τους για ελάφρυνση του χρέους, που είχε αναληφθεί κατά το Eurogroup του Νοέμβρη του 2012.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του στην ισοπέδωση των λαϊκών δικαιωμάτων, αναφέροντας ότι πέτυχε τη «μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει πότε» και «εξαφάνισε την υστέρηση ανταγωνιστικότητας με μείωση του Μοναδιαίου Κόστους Εργασίας» (Νάτη πάλι η γνωστή αστική ανοησία).  

Για ακόμη μια φορά επανέλαβε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος και θα «υπερακοντίσει» το στόχο που έχει τεθεί. Μάλιστα απαρίθμησε τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που έχουν ληφθεί και σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς παρέχουν εγγυημένη κερδοφορία στους επίδοξους επενδυτές.


Θέλοντας να συνεχίσει το εμπόριο ελπίδας για τις δήθεν καλύτερες μέρες που θα έρθουν για το λαό, ανέφερε πως «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο, έχουμε ακόμη πολλά να αλλάξουμε, δεν έχουμε βάλει τον αυτόματο πιλότο, όμως τώρα μπορούμε να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ γιατί η ύφεση τελειώνει και αρχίζει η ανάκαμψη». Βέβαια, από όσα είπε, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι το φως στο τούνελ αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει τη σταθερότητα που απαιτείται για να συνεχίσει τα βάρβαρα μέτρα. 

Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι για κάθε βουλευτή που αποχωρεί υπάρχουν πρόθυμοι για να ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία. Με αφορμή τη σύλληψη της ΧΑ, δεν παρέλειψε να αναπαράγει εμμέσως πλην σαφώς την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, ισχυριζόμενος ότι η δημοκρατία έχει όπλα για να αμύνεται έναντι των εχθρών της και έναντι του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού».

Β. Σόιμπλε: Σε «σωστό δρόμο» η 
χρεοκοπία του λαού στην Ελλάδα (ΕΔΩ)

KKE: Σχόλιο για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης
 – τρόικας και τη συνάντηση με τη Μέρκελ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου