Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Γκαγκά...ογλου

Β. Κεγκέρογλου: Τάσσεται υπέρ της μετατροπής 
του επιδόματος ανεργίας σε εργασίας *
 
«Υπέρ της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας τάχθηκε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Απασχόλησης, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας σήμερα. Αναφερόμενος σε σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, εγκάλεσε τους άνεργους για έλλειψη ενδιαφέροντος, αναφέροντας ότι μόνο 1.000 ενδιαφερόμενοι υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής επί συνόλου 10.000 που αφορούσε.

Δηλαδή κατηγόρησε τους άνεργους που δεν καταβάλλουν στον εργοδότη το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ ως τμήμα του μισθού με πρόσχημα την εξεύρεση εργασίας. Επί της ουσίας, ο υφυπουργός εγκαλεί τους άνεργους γιατί αντιστέκονται στο να αποτελούν τζάμπα εργατικό δυναμικό υπέρ των  εργοδοτών. Άφησε ανοιχτή πάντως την επέκταση του μέτρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να «πείσουμε να περάσουν οι πολίτες από τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης στην εργασία».

Κατά τα λοιπά, ο υφυπουργός περιορίστηκε να εξαγγείλει μέτρα και πολιτικές μόνο για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, δηλαδή η ενσωμάτωση των λαϊκών αντιδράσεων, στα πλαίσια της σταθερούς πορείας της χώρας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε».

"...Περιγράψαμε πιο πάνω με συντομία το βιομηχανικό πόλεμο των κεφαλαιοκρατών μεταξύ τους. Ο πόλεμος αυτός έχει το χαρακτηριστικό ότι οι μάχες σ' αυτόν κερδίζονται λιγότερο με την στρατολογία και περισσότερο με την απόλυση στρατού των εργατών. Οι στρατηγοί, οι κεφαλαιοκράτες, συναγωνίζονται μεταξύ τους, ποιος μπορεί να απολύσει περισσότερους φαντάρους της βιομηχανίας..." (Καρλ Μαρξ, "Μισθωτή Εργασία και Κεφάλαιο" σελ. 59) 

Να καταστρέφεις τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών στερώντας τους με στρατηγική τα μέσα διαβίωσής τους  και να ζητάς από πάνω και τα ρέστα γίνεται;  
 
Ειλικρινά, μέχρι που μπορεί να φτάσει το 
θράσος και ο κυνισμός αυτών των ανθρώπων. 

Iκανοποιώντας τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, κοντά στ' άλλα, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα, σ' ένα γκέτο δύο εκατομμυρίων και ανέργων,  και έχουν το σθένος να εγκαλούν τους ανέργους, δηλαδή, τα θύματά του ληστρικού οικονομικού συστήματος  που υπηρετούν. 

Απίστευτα πράγματα!!

Απύθμενο θράσος ή βλακεία;  Στο ερώτημα  μπορεί να απαντήσει κάποιος, και τα δυο! 

Είτε το θέλεις είτε όχι, αυθόρμητα σούρχονται στο νου τα λόγια του Αϊνστάιν
  
«Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο» 

* Από το 902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου