Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει στην εξαθλίωση στην οποία καταδικάζουν το λαό!...

Κανένας συμβιβασμός με την εξαθλίωση!*



Τη δραματική αύξηση των νοικοκυριών που αφήνει χωρίς ρεύμα η αντιλαϊκή πολιτική ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). 
 
Σύμφωνα με αυτά μόνο φέτος έχουν γίνει ήδη 350.000 διακοπές ρεύματος, έναντι 300.000 που είχαν γίνει το 2012, ενώ παλιότερα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι το 2009 οι διακοπές ήταν λιγότερες από 200.000. 
 
Στο ίδιο διάστημα φέτος, οι αιτήσεις επανασύνδεσης ήταν περίπου 210.000, (δηλ. κατά 105.000 λιγότερες από τις διακοπές). Υπολογισμοί του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρουν ότι από τα κτίρια που έγιναν διακοπές σύνδεσης, ένα ποσοστό της τάξης του 30%-40% αφορά επιχειρήσεις που έκλεισαν και το υπόλοιπο εξοχικές αλλά και πρώτες κατοικίες.
 
 
Το γεγονός ότι η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα αποδεικνύεται και από το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ, οι οποίες υπολογίζονται στα 1,3 δισ. ευρώ, με το μισό σχεδόν ποσό, περί τα 600 εκατ. ευρώ, να αφορά συνδέσεις χαμηλής τάσης, δηλαδή σπίτια και μικρά καταστήματα.
 
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που εντείνεται η επίθεση που συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που προωθούνται ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στο κόστος της Ενέργειας για τα μονοπώλια, το κόστος της ηλεκτρικής Ενέργειας για τα νοικοκυριά ανεβαίνει συνεχώς. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αυτή τη βδομάδα, οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, μόνο για φέτος, ξεπερνούν το 18,7% (κι ενώ ήδη έχουν αυξηθεί πάνω από 50% τα τελευταία χρόνια).
 
Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει στην 
εξαθλίωση στην οποία καταδικάζουν το λαό! 
 
Κανένας συμβιβασμός με το γεγονός ότι λαϊκά νοικοκυριά μένουν στο «σκοτάδι» εν έτει 2013! Ενταση της οργανωμένης δράσης και της λαϊκής αλληλεγγύης πρέπει να είναι η απάντηση, με τις λαϊκές επιτροπές, τα ταξικά συνδικάτα και τους άλλους φορείς της κοινωνικής συμμαχίας, για να μπαίνουν εμπόδια με κάθε τρόπο στην αντιλαϊκή πολιτική, για να ανοίγει ο δρόμος για τη ριζική ανατροπή!
 
"Προτεραιότητα το φτηνό καύσιμο για τα μονοπώλια" (ΕΔΩ)

* Από τη στήλη "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου