Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά...»

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ 
για τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο


Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων, τονίζει η Εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

 Η συμπόρευση του λαού μέσα από τους φορείς και τα σωματεία του, αποτελεί βασικό όρο για την ανατροπή της βαρβαρότητας, την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων, υπογραμμίζει. 

H ανακοίνωση:

«Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας μας, τιμούν την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης, την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμούν εκείνον τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας, πρωτοστατώντας σήμερα με αυτοθυσία και σύγχρονο ηρωισμό στους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. 

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, οδηγούν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό. 

Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, καθώς και τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές, αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη επικαιρότητα, αποτελούν πολύτιμα διδάγματα για τη συνέχεια, για τον Γολγοθά που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας, τον οποίον και πρέπει να ξεπεράσει αγωνιστικά με αισιοδοξία και πίστη στο δίκιο του και όχι με σκυμμένο το κεφάλι. 

Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα μονό
δυστυχία και εξαθλίωση μπορεί να προσφέρει. 

Η ανάκαμψη του βασίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια του λαού, σε πολυμέτωπη επίθεση σε όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Με αντοχή και χωρίς υπόκλιση σε ξένες σημαίες, πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να απαντήσουμε οργανωμένα και δυναμικά στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν. 

Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση. 

Τώρα πρέπει να μπει φρένο στα νέα σχεδία για δουλειά των 300 ευρώ, για επιβολή νέων μισθών πείνας...»  (Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου