Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

«…Φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό, χωρίς την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, δεν υπάρχει»

Θ. Παφίλης: Επωφελή για το δίπολο αντιπαράθεση 
που εγκλωβίζει το λαό σε ψεύτικα διλήμματα


Η πρόταση δυσπιστίας αναδεικνύεται σε πρόταση αμοιβαία επωφελή για το αναδυόμενο δίπολο, αφού βοηθά στον αποπροσανατολισμό, στο να τεθούν ψεύτικα διλήμματα, για να εγκλωβίζεται ο λαός εντός των τειχών, επεσήμανε στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, να αξιοποιήσει τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίσσονται στη Βουλή για να ανασύρει απ' τη μνήμη του την αντιπαράθεση παλιότερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όταν η πρώτη πρόσαπτε στο δεύτερο ότι θέλει να φτιάξει σοβιέτ, να βγάλει την Ελλάδα απ' την Ευρώπη και να κρατικοποιήσει τα πάντα, και το ΠΑΣΟΚ απαντούσε ότι οι της ΝΔ είναι υπάλληλοι των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού.

 «Όσο το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειπε τις όποιες προοδευτικές διακηρύξεις τόσο πιο οξυμένη η αντιπαράθεση», επεσήμανε ο Θ. Παφίλης, προσθέτοντας ότι όπως τελικά φάνηκε, μια χαρά τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τόσο που σε μια πορεία βρέθηκε και στην κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως με την τακτική των ψεύτικων διλημμάτων ο λαός παγιδευόταν μετακινούμενος απ' το ένα στο άλλο κόμμα και δεν μπόρεσε να κατακτήσει την εξουσία, όχι μόνο δεν πήγε μπροστά, αλλά σήμερα βιώνει συνθήκες βαρβαρότητας, Βεβαίως -πρόσθεσε- δεν είναι ίδιες οι συνθήκες, όμως ίδια παραμένει η βασική αντίθεση στην κοινωνία ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία και φιλολαϊκή διέξοδο χωρίς ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου δεν υπάρχει με καμιά μορφή διαχείρισης. 

Ο λαός -υπογράμμισε- να χτίσει τη λαϊκή συμμαχία, να δημιουργήσει μια μαχητική ορμητική αντιπολίτευση που θα ανοίγει δρόμο ρήξης και ανατροπής και αυτό μπορεί να το πετύχει με ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης  

Αλλά καταθέτει μομφή και στην πολιτική του ευρωμονόδρομου του ΣΥΡΙΖΑ και των ύμνων προς τη διαχείριση Ομπάμα και τις ΗΠΑ που έχει βυθίσει στη δυστυχία τον αμερικάνικο λαό.

Ο Θαν. Παφίλης ξεκινώντας την ομιλία του, κατέρριψε την αφήγηση της προηγηθείσας στο βήμα υπουργού Τουρισμού και τους διθυράμβους της για το πόσο καλά πήγε φέτος ο τουρισμός,  «θύμισε» τι σημαίνει η ανάπτυξη που επικαλείται η κυβέρνηση τονίζοντας ότι ενώ υπήρξαν 17.500.000 τουρίστες, οι απασχολούμενοι στον τουρισμό μειώθηκαν, οι εργασιακοί χώροι μοιάζουν γαλέρα και οι μισθοί είναι πείνας, ενώ 1.000 ξενοδοχεία κλείνουν.  

«Κέρδισαν οι μεγαλοξενοδόχοι, το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πήραν τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου