Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε»

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ*


«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε» είναι ο τίτλος της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 95χρονα του Κόμματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσουν οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας

Στη μουσική εκτέλεση η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη, η Χορωδία του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που θα 
διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.


Τα 95χρονα του ΚΚΕ
 
Με την ανακοίνωση της ΚΕ (ΕΔΩ) για τα 95χρονα του Κόμματος τονίστηκε ότι το ΚΚΕ έχει επίγνωση του μεγάλου βάρους ευθύνης που έχει απέναντι στην εργατική τάξη, στο λαό που υποφέρει: Με την αναγέννηση του εργατικού κινήματος και την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας να ανταποκριθεί και στο καθήκον υπεράσπισης και διεκδίκησης εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, των αναγκών των νέων ανθρώπων, και στο καθήκον της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η ανατροπή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, η αντεπαναστατική καπιταλιστική παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες δε σημαίνει το τέλος της ταξικής πάλης, των κοινωνικών εξεγέρσεων και επαναστάσεων. Η προσωρινή ήττα προσφέρει πείρα, τα λάθη που έγιναν δε συμψηφίζονται με την εγκληματική ταξική φύση του καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Ο σοσιαλισμός έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω, ο καπιταλισμός όμως δεν έχει κανένα μέλλον. Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων επαναστάσεων, της ανίκητης πορείας του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

*Από το 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου