Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη «Στάσου δίπλα στη νέα γενιά των εργαζομένων στο εμπόριο. Στάσου δίπλα μας, διεκδίκησε μαζί μας».

ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΕΝΩΣΕΙΣ 
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
Ανοιχτή επιστολή προς εργαζόμενους - καταναλωτές*


Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους - καταναλωτές απευθύνουν κλαδικά σωματεία εμπορίου – υπηρεσιών και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων ενόψει της απεργίας την Κυριακή 3 Νοέμβρη ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Καλούν τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να σταθούν στο πλευρό τους, καθώς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο παλεύουν για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, αίτημα που αφορά τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Τα κλαδικά σωματεία και οι ενώσεις καταρρίπτουν ένα προς ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών ότι θα υπάρξουν οφέλη για τους εργαζόμενους και ότι θα ανοίξουν θέσεις εργασίας. Στις περιοχές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις Κυριακές δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μια θέση εργασίας, έχουν απολύσει εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους, δεν έχουν πάρει καινούργιους, ξεπατώνουν στη δουλειά αυτούς που εργάζονται, δουλεύουν περισσότερες ώρες και δεν τις πληρώνονται και τα μικρά μαγαζιά εξακολουθούν να «βαράνε μύγες» ή να κλείνουν.


Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους - καταναλωτές

«Συνάδελφε Εργαζόμενε - Καταναλωτή,

την Κυριακή 3 Νοέμβρη η  κυβέρνηση, οι μεγάλοι εργοδότες και οι πολυεθνικές στο εμπόριο προχωρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές...

Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές είναι ο εχθρός σου, όχι εμείς 

Στάσου δίπλα στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους  που παλεύουν να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά για να μπορούνε με αξιοπρέπεια να ζήσουνε τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές ευθύνονται για την ακρίβεια που υπάρχει σε όλα τα είδη. Όχι οι δικοί μας μισθοί των 400-500 ευρώ για τους παλαιότερους και 180-200 για νεότερους έως 25 χρονών.

Στάσου  δίπλα στη νέα γενιά των εργαζομένων στο εμπόριο

Η δουλειά την Κυριακή θα χειροτερέψει συνολικά τη δική μας θέση, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο  τα νέα ζευγάρια, τις νέες μητέρες, θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Στάσου δίπλα μας, διεκδίκησε μαζί μας:

Να μην ανοίξει κανένα μαγαζί  καμιά Κυριακή γιατί αυτό θέλουν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες πολυεθνικές στο εμπόριο.

Ανθρώπινα ωράρια για όλους. Την Κυριακή  τη θέλουμε για μας και τις οικογένειές μας και όχι να τη βγάζουμε δουλεύοντας ατελείωτες ώρες μέσα στα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές για να αυξάνουν τα κέρδη τους».
Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου