Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δημόσιο: Στάση εργασίας την Πέμπτη - Στις 12.30 στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ


Πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου κήρυξε για την Πέμπτη 14 Νοέμβρη η ΑΔΕΔΥ ενάντια σε διαθεσιμότητα-απολύσεις.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε 
συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 12.30 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή παρέμβαση διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, και οι οποίοι ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Πέμπτη, οι ταξικές δυνάμεις τόνισαν ότι ο αγώνας ενάντια στη διαθεσιμότητα, που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Παράλληλα, επεσήμαναν ότι είναι υπέρ της πρότασης για πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, όχι όμως να κηρύσσεται μια μέρα πριν, γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος να προετοιμαστεί και υπονομεύει την ίδια την απεργία. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότειναν να κηρυχθεί στάση εργασίας και συλλαλητήριο για την Πέμπτη και να κλιμακωθεί ο αγώνας με πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την ερχόμενη βδομάδα.

Τόνισαν την ανάγκη οικοδόμησης συμμαχίας και κοινής δράσης και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει τα ίδια τα σωματεία να εξετάσουν το περιεχόμενο πάλης. Στηλίτευσαν τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες καταψήφισαν την πρόταση που κατέβασαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για άμεση εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους γραμμή, δίνει λαβή στην κυβέρνηση να συκοφαντήσει τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων.

Σχετικά με τους 276 διοικητικούς υπαλλήλους που έχουν σταλεί στα Πειθαρχικά Συμβούλια γιατί δεν «αυτοαπογράφηκαν», οι ταξικές δυνάμεις υπογράμμισαν ότι πρέπει να οργανωθεί η αλληλεγγύη και η στήριξή τους, κανείς να μη μείνει μόνος, να μη τεθεί σε αργία ούτε ένας.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων επανέλαβαν την πάγια θέση του ΠΑΜΕ που είναι η χορήγηση του εφάπαξ σε όλους, χωρίς καμιά περικοπή και χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου