Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

«...Στους δρόμους του αγώνα βρίσκεται η λύση».

Μαζικές και μαχητικές οι σημερινές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Δυναμική πορεία και συγκέντρωση των 
συνταξιούχων στο υπουργείο Υγείας.*
 

Σε αγωνιστικό, ταξικό κλοιό βρέθηκε σήμερα η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική από εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμΕΑ και μαθητές. 
 
  
Έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα αγώνα και κλιμάκωσης 

της πάλης με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Έτσι η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική δέχεται αγωνιστική «ομοβροντία» από τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τους συνταξιούχους, τα ΑμΕΑ τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο μαζική, μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους συνταξιούχους οι οποίοι πορεύτηκαν νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕΟΑΕΕ

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν τον σε βάρος τους εμπαιγμό από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος αν και είχε ενημερωθεί εδώ και 10 ημέρες για τη σημερινή κινητοποίηση και το αίτημα συνάντησης μαζί του, εντούτοις, επικαλούμενος κοινοβουλευτική δραστηριότητα, έλειπε από το υπουργείο, όπως και ο υφυπουργός.

 

Κάτω από την αγωνιστική στάση τους τελικά συναντήθηκαν με την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή, ενώ κατήγγειλαν ότι η κοινοβουλευτική δραστηριότητα του υπουργού αφορά ν/σ με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας από τους ιδιώτες, γεγονός που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων. 

Μετά το τέλος της συνάντησης οι συνταξιούχοι δήλωσαν ότι η υφυπουργός περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές, αποφεύγοντας να δεσμευτεί επί της ουσίας σε κάποιο από τα αιτήματα που της έθεσαν. Οι συνταξιούχοι δεσμεύτηκαν να δώσουν ακόμη πιο αποφασιστικό «παρών» στην απεργία στις 6 Νοέμβρη και στα απεργιακά, ταξικά μπλοκ.

 

Οι συνταξιούχοι έφθασαν στο υπουργείο 
Υγείας με δυναμική πορεία και συνθήματα. 

Ιδιαίτερη στιγμή όταν στην Ομόνοια συναντήθηκαν η πορεία των συνταξιούχων με τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τα αγωνιστικά συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα. 

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Νίκος Ξουράφης, από  το ΕΚ Πειραιά, υπερτονίζοντας την ανάγκη και τη σημασία του κοινού ταξικού αγώνα και συμπαράστασης.  

Θύελλα χειροκροτημάτων και συνθημάτων επικράτησε όταν στο αγωνιστικό ποτάμι της Ομόνοιας προστέθηκε και η πορεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του ΣΕΜΙΣΕΑ  με κατεύθυνση το υπουργείο Απασχόλησης. 

«Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων», σημείωσαν οι εκπρόσωποι τους, καταχειροκροτούμενοι.
 
Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Μιλώντας νωρίτερα στη συγκέντρωση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι «οι δρόμοι του αγώνα πρέπει να γεμίσουν ακόμη περισσότερο από κόσμο». 

Χαρακτήρισε το υπόμνημα του υπουργού Υγείας που τους απέστειλε χθες ως απάντηση στα αιτήματά τους, που είχαν καταθέσει στην κυβέρνηση με την πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις αρχές του καλοκαιριού, ως «έκθεση ιδεών» που δεν δίνει καμία λύση στα οξυμένα προβλήματά τους. 

Τέλος, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 
6  Νοέμβρη και στα απεργιακά μπλοκ των ταξικών δυνάμεων. 

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν όλοι οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων, αλλά και των ενώσεων αποστράτων πυροσβεστών και αστυνομικών, σφυροκοπώντας την ασκούμενη αντιλαϊκή, αντισυνταξιουχική πολιτική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου