Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

«...Καλή δύναμη, καλό κουράγιο» σύντροφοι.

Ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση
Έγινε χτες στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και συμμετείχαν 32 κόμματα*


«Ο ρόλος των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό», ήταν το θέμα της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Την εισηγητική ομιλία έκανε ο ΓΓ 
της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας. 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των 32 κομμάτων που συμμετείχαν, μεταφέροντας εικόνες και πείρα από τις χώρες προέλευσής τους, από την πάλη τους ενάντια στην ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία και τη στρατηγική του κεφαλαίου που ενιαία εκφράζεται με βίαια χτυπήματα σε βάρος των λαών, ανεξάρτητα αν πρόκειται για χώρες σε κρίση ή όχι, απ' το αν έχουν συνομολογήσει μνημόνια ή όχι. 

Από τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων επιβεβαιώνεται περίτρανα πως η επίθεση στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ίδιας κλιμακούμενης έντασης, αφού αποτελεί για τα μονοπώλια αναγκαία συνθήκη για τη θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους.

Με δοσμένη αυτή την πραγματικότητα οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέθεσαν σκέψεις για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους. Με κριτικό εξάλλου πνεύμα ανέδειξαν αδύναμες πλευρές της δράσης τους που κυρίως αφορούν στη σύνδεσή τους με τις εργατικές λαϊκές δυνάμεις των χωρών τους, στην παρουσία τους σε χώρους δουλειάς εκεί όπου εδράζονται τα θεμέλια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, αναπαράγεται η εκμετάλλευση, εκεί όπου είναι ανάγκη να οργανωθεί η εργατική τάξη. 

Πολλοί ήταν αυτοί που καυτηρίασαν τον επιζήμιο ρόλο του οπορτουνισμού, που σε ευρωενωσιακό επίπεδο μορφοποιείται στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και τη διαβρωτική του επίδραση στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις, σημειώνοντας και την ανάγκη να παραμένει ανοιχτό και σθεναρό το μέτωπο απέναντί του.

Τις εργασίες της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης, η οποία αποκτά επιπρόσθετη σημασία λόγω και των επικείμενων ευρωεκλογών, έκλεισε χτες βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.  

Εκ μέρους του ΚΚΕ στη Συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και οι Ελισαίος Βαγενάς, Κώστας Παπαδάκης, Γιώργος Τούσσας και Γιώργος Πέρρος, μέλη της ΚΕ του Κόμματος.

Το κλείσιμο των εργασιών της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής 
Συνάντησης από τον Δημήτρη  Κουτσούμπα (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου