Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας για όλους



Αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας απαιτεί το ΠΑΜΕ εκφράζοντας την αντίθεσή του στην κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα. Απαιτεί να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ). 

Με Λαϊκή Συμμαχία διεκδικούμε την Πανελλαδική ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια τονίζει το ΠΑΜΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. Συγκυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζουν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μας ξεζουμίζουν με τους φόρους. Μας απειλούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Στερούν από τα παιδιά μας τη μόρφωση.

Η κυβέρνηση ανελέητα προχωρά σε νέο χαράτσωμα των ασθενών,  εξαναγκάζοντας τους να πληρώνουν σε κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία 25 ευρώ από 1/1/2014 και 1€ για την εκτέλεση κάθε συνταγής στα φαρμακεία. Αφού προχώρησαν στην κατάργηση 8 νοσοκομείων, εκατοντάδων κλινών, στη διαθεσιμότητα 1665 υγειονομικών, σχεδιάζουν τώρα στο όνομα της ενίσχυσης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να συρρικνώσουν και να εμπορευματοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις δημόσιες μονάδες ΠΦΥ αρχίζοντας από τον ΕΟΠΥΥ.

Εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, 
οι μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν. 

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε υλικά, σε προσωπικό, σε γιατρούς. Ολόκληρα τμήματα και εργαστήρια ερημωμένα, απαξιωμένα λειτουργούν με τη μεγάλη αυτοθυσία των εργαζομένων. Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασθενείς  εξαναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα με επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η δρομολογούμενη κινητικότητα-διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Και όλα αυτά τη στιγμή που αυξάνονται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού μας για υπηρεσίες ΠΦΥ. 

Είναι τραγική η έλλειψη δημόσιων Κέντρων Υγείας (ΚΥ)   που να παρέχουν δωρεάν υγεία όλο το εικοσιτετράωρο, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική ικανότητα του καθενός. Να είναι πλήρως στελεχωμένα με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων(γιατρούς εργασίας, οικογενειακούς γιατρούς κλπ), με νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό κ.ά., πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Το κυβερνητικό σχέδιο είναι σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα που μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από την ανάπτυξη ενός σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος ΠΦΥ.

Από την πανελλαδική ανάπτυξη Κέντρων Υγείας με πλήρη στελέχωση με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, την ένταξη των αυτοαπασχολουμένων γιατρών, σε όλες τις πόλεις και τους Δήμους. Με τη στελέχωση και πλήρη εξοπλισμό των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη λειτουργίας ως δημόσιων ΚΥ. Με την αποσύνδεση των παροχών από το ασφαλιστικό σύστημα.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει το
νέο έγκλημα σε βάρος του λαού μας. 

Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις επιστημονικού και άλλου προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση και να εξοπλιστούν με επάρκεια όλα τα δημόσια ΚΥ και τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ!!

- Να αναπτυχθούν νέα δημόσια ΚΥ σε όλες τις πόλεις για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

- Να χρηματοδοτηθούν όλα τα ΚΥ και τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά και πλήρως από το κρατικό προϋπολογισμό.

- Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών.

- Σταθερή δουλειά-δουλειά για όλους.

- Αποκλειστικά Δημόσιο Ενιαίο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας».

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου