Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«...Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μια λύση υπάρχει: Ο καθημερινός αγώνας, η πίστη στο δίκιο μας για να μην περάσουν τα σχέδια τους».

Εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή στους σχολικούς φύλακες 
που συνεχίζουν την κάθοδο τους στην Αθήνα με τα πόδια.


Συνεχίζουν την κάθοδό τους προς την Αθήνα με τα πόδια, σχολικοί φύλακες από τη Βόρεια Ελλάδα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Ξεκίνησαν στις 28 Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενώσουν τη φωνή των 2.234 σχολικών φυλάκων με τη φωνή όλων των ανέργων της χώρας, για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να απαιτήσουν καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.


Μετά από 23 ημέρες φτάνουν αύριο Κυριακή 20 Οκτώβρη στον Άγ. Στέφανο οι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, με κατεύθυνση την Αθήνα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενώσουν τη φωνή των 2.234 σχολικών φυλάκων με τη φωνή όλων των ανέργων της χώρας μας για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και να απαιτήσουν καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
 
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα σωματεία ΣΔΚΥ Αττικής, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Ελληνικού, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας – Ασπροπύργου – Μάνδρας θα υποδεχτούν τους συναδέλφους τους με μια εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή 20 Οκτώβρη στις 7.00 το απόγευμα στον Αγ. Στέφανο στο κτίριο πρώην ΤΥΠΕΤ, οδός λεωφόρου λίμνης Μαραθώνα.

 

Τα σωματεία καλούν όλους τους συναδέλφους των Δήμων της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση αλληλεγγύης και να απαιτήσουν:
- Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. 

- Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους. 

- Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.


Όπως τονίζουν άλλωστε: «Ήδη στον κλάδο πέρα από τους σχολικούς φύλακες έχουμε και 3.500 δημοτικούς αστυνόμους που είναι σε διαθεσιμότητα, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου, όπου άλλοι 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μια λύση υπάρχει: Ο καθημερινός αγώνας, η πίστη στο δίκιο μας για να μην περάσουν τα σχέδια τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου