Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΚΚΕ: Εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο Σχέδιο Νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Επίκαιρη ερώτηση της Αλ. Παπαρήγα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων



Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ρωτά την κυβέρνηση εάν θα πάρει υπόψη τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και πώς τοποθετείται στο αίτημα της αποκλειστικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της αύξησης της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου. 

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης: 

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Πρωθυπουργό

Το ΚΚΕ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο Σχέδιο Νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων με το οποίο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση ενάντια στη λαϊκή οικογένεια και ζητάει την άμεση απόσυρσή του. 

Το σχέδιο νόμου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στο λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη αλλά και τα ακίνητα σ’ όλο και λιγότερα χέρια.

Η συσσωρευτική επίδραση είναι δυσβάστακτη για τη λαϊκή οικογένεια, το λαϊκό εισόδημα.
Ο νέος φόρος έρχεται τη στιγμή που ο λαός στενάζει από το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και τα πρόσθετα φορολογικά βάρη που αφορούν το φόρο εισοδήματος, το τέλος αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΦΑΠ για το 2011, το 2012 και το 2013, αλλά και το χαράτσι των ηλεκτροδοτούμενων οικημάτων.  

 
Με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει για το 2014 αλλά και για τα επόμενα χρόνια περίπου 3,5 δισ. ευρώ, όταν τα φορολογικά έσοδα από τα ακίνητα αυξήθηκαν τουλάχιστον έξι φορές, από το 2009.  

Μια αύξηση που επιβάρυνε ουσιαστικά τη λαϊκή περιουσία, γιατί την ίδια περίοδο μειώνονται τα έσοδα από τις Offshore και άλλες εταιρείες, στις οποίες εκτός των άλλων ανήκουν ακίνητα των οποίων η αξία ανέρχεται σε πολλές δεκάδες δισ. ευρώ.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου η κυβέρνηση μεταφέρει νέα φορολογικά βάρη στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών οικογενειών και την ίδια ώρα σχεδιάζει νέα μείωση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και του συσσωρευμένου πλούτου. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός αν η κυβέρνηση θα πάρει υπόψη τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και πώς τοποθετείται στο αίτημα της αποκλειστικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της αύξησης της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου