Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ανήθικο και παράνομο είναι: Να μην έχει δουλειά ο νέος...

Εργαζόμενοι και συνδικάτα να πάρουν πάνω τους την απεργία!
 
Με σχέδιο και δουλειά από τα κάτω, η κινητοποίηση να 
βάλει σφραγίδα στις εξελίξεις προς όφελος του λαού.
 


Στα χέρια των συνδικάτων  και των ίδιων των εργαζομένων, περνάει πλέον η υπόθεση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Η πίεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που ασκήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, οι αποφάσεις για απεργία και η δραστηριότητα σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, είχε αποτελέσματα. Την περασμένη Πέμπτη, η ΕΕ της ΓΣΕΕ κατέληξε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας την ερχόμενη Τετάρτη την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και η ΑΔΕΔΥ.

Τώρα, το λόγο και την ευθύνη έχουν κάθε εργάτης,
κάθε συνδικάτο, καθένας ξεχωριστά συνδικαλιστής. 

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήδη με γενικές συνελεύσεις σωματείων, με συσκέψεις κατά περιοχή και κλάδο, με περιοδείες στους τόπους δουλειάς, μπαίνουν στη μάχη. Το ζητούμενο είναι ένα: Στις 6 Νοέμβρη οι απεργοί να γίνουν ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης.

Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο.  

Δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στιγμή αναμονής. Πολλά φορτώθηκαν στις πλάτες των εργατών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πλήρωσαν πολλά στα χρόνια της περίφημης ανάπτυξης, των «εκσυγχρονισμών» και της «ευρωπαϊκής σύγκλισης». Ακόμα περισσότερα τα χρόνια της κρίσης. Νισάφι πια. Είναι καιρός οι εργάτες και οι εργάτριες να βγούνε στο προσκήνιο, να ανατρέψουν το σκηνικό της ευφορίας που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, για έξοδο από την κρίση, που προϋποθέτει τη δική τους χρεοκοπία.

Να τελειώνουν με τις αυταπάτες -πάσης φύσης- και τους «σωτήρες» που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο. Αυτοί πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Και το μπορούν. Έχουν τη δύναμη, γιατί αυτοί υποφέρουν, αυτοί είναι που παράγουν τον πλούτο. Οι ίδιοι πρέπει και να τον διεκδικήσουν. Ιδιαίτερη θέση σε αυτόν τον αγώνα έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Κανένα όφελος δεν έχουν μένοντας στο περιθώριο, κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού τους. Μόνο στον δρόμο, με οργάνωση και πείσμα μπορούν να διεκδικήσουν τη ζωή που τους κλέβουν.

Άλλωστε, κεφάλαιο, κυβέρνηση, τρόικα, ετοιμάζουν νέα βάναυσα μέτρα. Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός δείχνει για άλλη μια χρονιά τα ταξικά του δόντια. Η καπιταλιστική κρίση, ακόμα και αν οι ρυθμοί της ανακοπούν ή αν υπάρξει ανάκαμψη, δεν θα βελτιωθεί η θέση της λαϊκής οικογένειας. Μόνο στον αγώνα, μόνο μέσα από την όξυνση της ταξικής πάλης οι εργάτες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα μπορούν να ελπίζουν. 

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. 

Αυτόν τον δρόμο ανοίγει η απεργία στις 6 Νοέμβρη και αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότεροι εργάτες, τραβώντας μπροστά στην κλιμάκωση. Σε αυτόν τον αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ να απεργήσουν μαζικά στις 6 Νοέμβρη.

Στην απεργία το ΠΑΜΕ διεκδικεί (ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου