Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

...ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας


Η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον αγώνα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, καθώς και άρση κάθε διαθεσιμότητας και απόλυσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των Σχολικών Φυλάκων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για άρση κάθε διαθεσιμότητας και απόλυσης. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους πεζοπόρους σχολικούς φύλακες της Βόρειας Ελλάδας στην πορεία τους Θεσσαλονίκη - Αθήνα με τίτλο: ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ" ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΑΝΕΧΕΙΑΣ - ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, για την ανάδειξη του προβλήματος και τη διεκδίκηση της επαναπρόσληψής τους. 

Η κυβέρνηση αντί να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων και την εξασφάλιση της σταθερής και μόνιμης εργασίας, τους εμπαίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απάντηση χθες του βουλευτή Λάρισας κου Κέλλα της ΝΔ, όταν του ζήτησαν οι σχολικοί φύλακες της Λάρισας να κάνει Επερώτηση στη Βουλή για το πρόβλημά τους, η απάντηση ήταν ότι "δεν γίνονται αυτά, ποιος θα μας ακούσει εμάς".

Η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), πιστή στην πολιτική που συναποφάσισε με την ΕΕ, την τρόικα και τους βιομήχανους, απολύει τους εργαζόμενους ώστε να παραδώσει και τη φύλαξη των σχολείων όπως μια σειρά υπηρεσιών στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ σε εταιρείες σεκιούριτι και μεγαλοεργολάβους. 

 

Οι Σχολικοί Φύλακες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν.

Ο αγώνας των πεζοπόρων Σχολικών Φυλάκων της Βόρειας Ελλάδας του μαραθωνίου Θεσσαλονίκη - Αθήνα δεν είναι αγώνας μόνο δικός τους, αλλά όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι πεζοπόροι Σχολικοί Φύλακες δεν είναι μόνοι τους.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τα Σωματεία, τους Συλλόγους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τον κάθε εργαζόμενο να στηρίξουν και να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα τους.

Κανένας μόνος του στην κρίση. Ενιαίος αγώνας 
όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων για:
  • Να αρθεί κάθε διαθεσιμότητα - απόλυση και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με πλήρη δικαιώματα.
  • Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΤΡΟΪΚΑ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».


Ψήφισμα αλληλεγγύης από Σωματεία Εργαζομένων του Ν. Λάρισας
Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν με ψήφισμα 
σωματεία του Ν. Λάρισας όπου αναφέρουν αναλυτικά:

«Εμείς τα πρωτοβάθμια σωματεία που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, Υπαλλήλων Εμπ/λλήλων Ν. Λάρισας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Ν. Λάρισας και Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού και Δέρματος Ν. Λάρισας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Λάρισας, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη στους πεζοπόρους σχολικούς φύλακες Βόρειας Ελλάδας στην πορεία τους Θεσσαλονίκη - Αθήνα με τίτλο: Μαραθώνιος- "Πρωτογενούς πλεονάσματος" ανεργίας, ανέχειας, εξαθλίωσης.

Ο αγώνας αυτός διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, που βίαια σας αφαίρεσε η κυβέρνηση, υλοποιώντας τη συμφωνημένη πολιτική με Ευρωπαϊκή Ένωση, τρόικα και βιομήχανους, για να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλειά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα αυτό των σχολικών φυλάκων, διεκδικώντας:

- Καμιά απόλυση σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.  
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. 
- Αγώνας - Ενότητα - Αντεπίθεση, να πάρουν πόδι κυβέρνηση - ΕΕ - τρόικα.

  ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου