Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

KKE: Οι λαοί δεν έχουν κανένα λόγο να στρατευθούν πίσω από τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη και συμμαχία.

Ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν το Βόσπορο*


«Τα στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση προς την Ανατολική Μεσόγειο, διέσχισαν την Πέμπτη τρία ρωσικά πολεμικά πλοία. Πρόκειται για το πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου SSV-201 «Priazovie», που συνοδεύεται από τα αποβατικά «Minsk» και «Novotcherkassk».
Ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβανόφ δήλωνε, ότι «πρωταρχικός στόχος» της ενίσχυσης της ναυτικής ρωσικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο είναι να υπάρξει ικανοποιητική και έγκαιρη ανταπόκριση στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης Ρώσων υπηκόων από την περιοχή, ενώ ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ νωρίτερα υπογράμμισε ότι η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής ναυτικής παρουσίας στην ανατολική Μεσόγειο είναι «νόμιμη, φυσική και προβλεπόμενη αντίδραση στην εξελισσόμενη κατάσταση στην περιοχή».

Ο Αντόνοφ συμπλήρωσε ότι «οι ενέργειές μας βρίσκονται σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τη χάρτα του ΟΗΕ σημειώνοντας με νόημα ότι η Μεσόγειος Θάλασσα είναι «πολύ κοντά στα ρωσικά σύνορα». Προσέθεσε δε ότι «τα ρωσικά πλοία είναι εγγύηση περιφερειακής σταθερότητας, μια προσπάθεια να αποτρέψουμε άλλες δυνάμεις που είναι έτοιμες να εξαπολύσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή».

Με δεδομένη και την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή γίνεται φανερό ότι στη Ανατολική Μεσόγειο συγκεντρώνονται ολοένα και περισσότερες πολεμικές μηχανές». 

ΚΚΕ: Σχόλιο για τη σύνοδο των G20 και τη
 σχεδιαζόμενη επέμβαση εναντίον της Συρίας

 

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη σύνοδο των G20 και τη σχεδιαζόμενη επέμβαση εναντίον της Συρίας (ΕΔΩ).

Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής: 

«Η σύνοδος των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών του κόσμου και οι αντιθέσεις τους για το μίγμα διαχείρισης της κρίσης και τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία αποκαλύπτει ότι η καπιταλιστική κρίση, τα αντιλαϊκά μέτρα και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος πάνε χέρι χέρι. Σε αυτές τις συνθήκες οξύνονται οι ανταγωνισμοί για το ποια χώρα, ποιο κέντρο, ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα βγει πιο κερδισμένο και όταν αυτοί οι ανταγωνισμοί δε λύνονται με άλλα μέσα, έρχεται ο πόλεμος, με θύματα πάντα τους λαούς.



Οι λαοί δεν έχουν κανένα λόγο να στρατευθούν πίσω από 
τη μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη και συμμαχία.  

Η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα, για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, εντάσσεται σε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπου ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια του λαού και θα οικοδομούνται διακρατικές σχέσεις αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας υπέρ των λαών».

«Συρία: Οι ΗΠΑ συγκροτούν το «διεθνή συνασπισμό» 
για την ιμπεριαλιστική επέμβαση».  (ΕΔΩ)

*Aπό το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου