Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας! ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ!

Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ: Την Κυριακή 
15 Σεπτέμβρη όλοι στη Λάρυμνα για την ΛΑΡΚΟ


Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ, που θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στις 12.00 το μεσημέρι, στη Λάρυμνα.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Η παράδοση της παγκόσμια μεγαλύτερης βιομηχανικής μονάδας νικελίου στο μεγάλο κεφάλαιο μάς αφορά όλους, επειδή έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Πέρα από την ανεργία τη φτώχεια και το μαρασμό που θα φέρει τοπικά, χάνεται για το λαό ένα μεγάλο στήριγμα ανάπτυξης, σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.

Η πορεία της απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ μέχρι το λουκέτο ή το πούλημα είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος της καπιταλιστικής παραγωγής. Οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται, ανοίγουν ή κλείνουν, ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά την αστική τάξη. Κριτήριό της πάντα η ανάπτυξη της κερδοφορίας και η διασφάλιση της εξουσίας της.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι ηγεσίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν βαριές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα. Καθένας με το ρόλο του δούλεψε και δουλεύει για τη ντόπια και ξένη αστική τάξη.

Εμείς, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που πληττόμαστε από την κυρίαρχη πολιτική, ένα δρόμο έχουμε. Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για να αντιπαλέψουμε τόσο το σχέδιο της τρόικας, όσο και της κυβέρνησης που συγκλίνουν στον κοινό στόχο των μαζικών απολύσεων, της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της εξορυκτικής και αμυντικής βιομηχανίας, με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Για να ανακόψουμε τον καταστροφικό δρόμο της διάλυσης της ΛΑΡΚΟ και για να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει για την ικανοποίηση κοινωνικών λαϊκών αναγκών, χρειάζεται ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση του πλούτου, με δικιά μας εξουσία.

Εμπρός όλοι μαζί να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε: 

- Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας! 

- ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ! 

- ΟΧΙ στις απολύσεις!».

Θυμίζουμε ότι η συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώνεται από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και ότι από την Αθήνα θα ξεκινήσουν πούλμαν για τη Λάρυμνα, την Κυριακή στις 9 το πρωί, από την πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους της επιχείρησης και τους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, καλώντας τους να δηλώσουν συμμετοχή στην κινητοποίηση και ενημερώνοντας ότι λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την πλατεία Πάρκου στη Λαμία, στις 9.30 π.μ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου