Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

« ...η εργατική τάξη... θα ορθώσει ανάστημα και θα αντεπιτεθεί»

Στόχος το ταξικό κίνημα*
 
Εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο στα συνδικάτα ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, για να αντιμετωπίσει τάχα τον «κομματικό εναγκαλισμό και την απαξίωση των συνδικάτων».

Επιδιώκοντας την αναστήλωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έχει απαξιωθεί και είναι ανυπόληπτος στην εργατική τάξη επειδή ταύτισε τα συμφέροντα των εργατών με αυτά των καπιταλιστών. 

Και είναι οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που πρωτοπόρησαν εφαρμόζοντας αυτή τη στρατηγική στο συνδικαλιστικό κίνημα με την ανοχή και στήριξη και άλλων συνοδοιπόρων τους, που στο όνομα της ενότητας και της «αυτονομίας» (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), συνέβαλαν στη χειραγώγηση των συνδικάτων στο σύστημα. 

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιδιώκει το χτύπημα του ταξικού περιεχόμενου και προσανατολισμού του κινήματος, στο χτύπημα της γραμμής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Δε νοιάστηκαν για τα προβλήματα και τα συμφέροντα των εργατών, αυτοί που τους έχουν εξαθλιώσει με την πολιτική τους σε όφελος του κεφαλαίου. 




Ξέρουν όμως καλά, κυβέρνηση - κεφάλαιο, ότι αργά ή γρήγορα η εργατική τάξη, μέσα από τα προβλήματα, τις δυσκολίες, θα συνειδητοποιήσει τον πραγματικό της αντίπαλο, θα ορθώσει ανάστημα και θα αντεπιτεθεί. Υπάρχει η δύναμη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα, το ΠΑΜΕ, είναι η ελπίδα, η απαντοχή, και τώρα και αύριο για τη σκληρή ταξική σύγκρουση ανατροπής τους, για το δικό της δρόμο.

Από την  "Πρώτη Σελίδα" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου