Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ: «Η θέση σας είναι με τον αγωνιζόμενο λαό».

Θεσσαλονίκη: Χαιρετισμός του ΚΚΕ στη συγκέντρωση 
των Ομοσπονδιών Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας


Συγκέντρωση των Ομοσπονδιών του προσωπικού της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού έγινε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο μπροστά από το Λευκό Πύργο και ακολούθησε πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση, ο Γιάννης Ζιώγας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημείωσε: 

«Χαιρετίζουμε εκ μέρους του ΚΚΕ, την αγωνιστική σας κινητοποίηση και δηλώνουμε σταθερά αλληλέγγυοι στα δίκαια αίτημα και διεκδικήσεις σας. Η σημερινή σας κινητοποίηση έχει πραγματικά ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται παραμονή των μεγάλων συλλαλητηρίων εν όψει της ΔΕΘ και δείχνει την ανάγκη συντονισμένων μαζικών αγώνων μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα οργανώσουν τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Γνωρίζετε και από τη δική σας εμπειρία ότι το ΚΚΕ, διακρίνει ανάμεσα στον κατασταλτικό ρόλο, που η κυβέρνηση και το αστικό σύστημα αναθέτει στα Σώματα Ασφαλείας και τα πιεστικά προβλήματα που και εσείς έχετε και επιδεινώνονται δραματικά από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Προβλήματα που όπως συμβαίνει και με εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, οδηγούν στην απόγνωση και στην ανέχεια χιλιάδες συναδέλφους σας.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί θετικά σχετικά με τις διεκδικήσεις σας, έχει φέρει στη Βουλή και έχει υποστηρίξει στο μαζικό κίνημα τα προβλήματά σας. Καταγγείλαμε όλα τα μέτρα που λεηλατούν το εισόδημά σας και κατακρεουργούν εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά σας δικαιώματα.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας για απλήρωτες ώρες υπηρεσίας, την πληρωμή νυχτερινών και αργιών με βάση τη νομοθεσία. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Όλα αυτά βέβαια για εμάς είναι αυτονόητα, υποχρέωσή μας. Δεν σας κάνουμε καμία χάρη, ούτε επιζητούμε ευχαριστήρια. Ζητάμε όμως και από εσάς και από όλους τους εργαζόμενους να σκεφτείτε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

Και για τις υποσχέσεις της συγκυβέρνησης που έγιναν θηλιά για όλους τους εργαζόμενους.

Και γι' αυτούς που ονειρεύονται να κυβερνήσουν, αφήνοντας όμως άθικτο το σύστημα.

Για τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα που αγκαλιάζουν σχεδόν όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν μνημόνια ή όχι.

Να σκεφτείτε τη στάση των πολιτικών δυνάμεων, ποιες εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν για την ΕΕ, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.
Νιώθετε και εσείς, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση και έχουν συναποφασίσει οι κυβερνήσεις μας, η ΕΕ κι η πλουτοκρατία.

Η πολιτική αυτή ισοπεδώνει το σύνολο του λαού μας, χτυπάει 
και τα δικά σας δικαιώματα, λεηλατεί το εισόδημά σας.

Θεωρούμε ότι το προσωπικό στα Σώματα Ασφαλείας, τα συνδικαλιστικά σας όργανα, πρέπει να αντισταθείτε στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή που πάντα συνοδεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές και εκδηλώνεται ενάντια σε κάθε εργατική λαϊκή κινητοποίηση και διεκδίκηση.

Θεωρούμε επίσης ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, που οι ιμπεριαλιστές, με χοντροκομμένα και χιλιοπαιγμένα προσχήματα, προετοιμάζουν την επέμβαση ενάντια στη Συρία και απειλούν να γενικεύσουν τον πόλεμο και το μακελειό των λαών της περιοχής μας, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να απαιτήσουν:

Να αφεθούν ελεύθεροι οι λαοί να επιλέξουν το καθεστώς τους και το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που επιθυμούν. 

Να σταματήσει κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας και με κανένα τρόπο στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Να κλείσει η βάση της Σούδας, ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι αντικειμενικά η θέση σας είναι δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό μας, δίπλα στους εργάτες, τους άνεργους τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τους νέους που δεν βλέπουν καμία προοπτική. Η θέση σας είναι με τον αγωνιζόμενο λαό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου