Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

«Η Ομοσπονδία χτυπά συναγερμό...με αφορμή τα νέα σενάρια που προβλέπουν νέες περικοπές σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.


Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: 
Καταγγέλλει τα σχέδια για νέες περικοπές


Τα σενάρια για νέες περικοπές σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα, όπως αυτά εκφράζονται σε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών και τονίζει ότι το κίνημα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, του φτωχού λαού πρέπει να ακυρώσουν στην πράξη αυτές τις αντιλαϊκές εντολές των οικονομικών κέντρων του κεφαλαίου προς τη συγκυβέρνηση.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ομοσπονδία επισημαίνει:

«Η Ομοσπονδία χτυπά συναγερμό στους συνταξιούχους και τα σωματεία τους με αφορμή τα νέα σενάρια που προβλέπουν νέες περικοπές σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και τους εργαζόμενους να μετουσιώσουν την οργή και την αγανάκτησή τους σε αγώνα ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου που υλοποιεί και θα υλοποιεί η εκάστοτε κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντά του…

Τούτη τη φορά, ο ΟΟΣΑ, ένας ακόμα ιμπεριαλιστικός οργανισμός του κεφαλαίου όπως το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπόνησε ένα σχέδιο για να συγχωνευθούν ασφαλιστικά ταμεία, να κοπούν αναπηρικές συντάξεις εισάγοντας εισοδηματικά κριτήρια, να περικοπούν ακόμα περισσότερο μέχρι εξαφάνισης οι επικουρικές συντάξεις.

Το σενάριο αυτό με τα αντιλαϊκά μέτρα του ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το ποσοστό του πιο φτωχού τμήματος του πληθυσμού στη χώρα μας που είναι το 30% πρέπει να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, επειδή το 50% όσων παίρνουν προνοιακά επιδόματα δεν ανήκει σ’ αυτό.

Δηλαδή παίρνεις ένα προνοιακό επίδομα που σε ανακουφίζει κάπως από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης - κεφαλαίου και αυτό μπορεί να είναι από αναπηρική σύνταξη ή από άλλη αιτία; Πρέπει να κοπεί αφού με αυτό δεν κατατάσσεσαι στο 30% του πιο φτωχού πληθυσμού της χώρας μας. Θα μπουν λοιπόν οικονομικά όρια που όποιος τα ξεπερνά θα οδηγείται στην πιο βαθιά φτώχεια γιατί έτσι θέλει το κεφάλαιο, ο ΟΟΣΑ, η Ευρ. Ένωση κ.ο.κ.

Ανάμεσα στα άλλα που αναμασά ο ΟΟΣΑ και η κυβέρνηση έχει στήσει αυτί είναι και η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των υπολοίπων ταμείων που δεν έχουν ενταχθεί σ’ αυτό, ώστε η χρεοκοπία του να συντελεστεί μια ώρα αρχύτερα (ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης) προς όφελος της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στο χώρο της υγείας. 

Λέει κι άλλα ο ΟΟΣΑ που μας προδιαθέτουν 
για το τι θα γίνει στην κοινωνική ασφάλιση.

Αυτές οι αντιλαϊκές εντολές των οικονομικών κέντρων του κεφαλαίου προς τη συγκυβέρνηση πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη από το κίνημα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, του φτωχού λαού και σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι συνταξιούχοι και τα σωματεία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου