Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Θαν. Παφίλης «...Ο λαός να ξεσηκωθεί ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν».

Πρόβα πολέμου από  Ισραήλ – ΗΠΑ το πρωί της
Τρίτης με εκτόξευση πυραύλων στην Αν. Μεσόγειο.   
 
Πολεμικές  προετοιμασίες στο αεροπλανοφόρο
«Νίμιτς» εν πλω προς την Συρία.
 
Συρία: Συμφωνία στο αστικό πολιτικό 
σύστημα των ΗΠΑ για την πολεμική επίθεση 
 
Με πυρετώδεις ρυθμούς ο Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζει τις επαφές με τα μέλη του Κογκρέσου και της Γερουσίας, προκειμένου να πετύχει την μεγαλύτερη συναίνεση -η οποία ήδη έχει επιτευχθεί- στην ειλημμένη απόφαση για ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αλλά και να γίνει αποτελεσματικότερη η πραγματοποίησή της. Ήδη μετά τις χθεσινές συναντήσεις, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι «προετοιμασμένη να επεξεργαστεί εκ νέου τη φρασεολογία η οποία χρησιμοποιείται στο προσχέδιο της απόφασης που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Κογκρέσο». Σημαντικά στελέχη τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν την πρόταση του Αμερικανού προέδρου.

Την Τρίτη, η εκτόξευση πυραύλων στην Ανατολική Μεσόγειο από Ισραήλ και ΗΠΑ, στο πλαίσιο άσκησης όπως ανακοινώθηκε, ανέβασε το θερμόμετρο της έντασης.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Νίμιτς», πλέει προς τη Συρία, ενώ και η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα «αποτελέσματα» δικής της «έρευνας» για τη χρήση χημικών από τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας.

«Οποιαδήποτε γαλλική στρατιωτική επέμβαση θα έχει αρνητικές συνέπειες για το Παρίσι», προειδοποίησε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Figaro», αρνούμενος ότι οι δυνάμεις του βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Δαμασκό...  (Περισσότερα ΕΔΩ)
 
Από τα πάρα πάνω γίνεται φανερό ότι το σκηνικό για τη δεύτερη πράξη της τραγωδίας που παίζεται με θύμα τον Συριακό λαό, έχει πλέον στηθεί.

Για το που οδηγούν οι εξελίξεις στη Συρία και ποια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση -από το λαό- της κατάστασης που δημιουργείται, χρήσιμο είναι να ακουσθεί με ιδιαίτερη προσοχή η ομιλία που έκανε  στη Βουλή, στις 29 Αυγούστου,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. (video)


«...Ο λαός να ξεσηκωθεί ενάντια στον ιμπεριαλιστικό 
πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου