Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γιάννης Γκιόκας: Nα ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς απολύσεις και με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων...


Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής είναι η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη νέα κρατική ραδιοτηλεόραση, το οποίο συγκεντρώνει τις θετικές ψήφους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτεί τον ενταφιασμό της ΕΡΤ και τη δημιουργία νέου φορέα υπό τον τίτλο «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» (ΝΕΡΙΤ).

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις εργαζομένων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η πιο αποτελεσματική προβολή της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής και η προσαρμογή της ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. (video)

Σχολίασε τα περί αμαρτωλής ΕΡΤ, λέγοντας πως είναι δημιούργημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τόνισε πως τα ζητήματα αυτά όχι μόνο δε λύνονται, αλλά επιδεινώνονται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Προειδοποίησε πως οι εξελίξεις στην ΕΡΤ αποτελούν προπομπό για εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς.

Είπε ότι οι βαρύγδουπες εκφράσεις περί «ανεξαρτησίας» και «πολυφωνίας» στη νέα κρατική ραδιοτηλεόραση, που αναφέρονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, είναι μια τεράστια υποκρισία. 

«Και η σημερινή ΕΡΤ δεν ήταν ανεξάρτητη και η αυριανή ΝΕΡΙΤ πολύ περισσότερο δε θα είναι ανεξάρτητη...»

«Η ΕΡΤ - είπε ο Γιάννης Γκιόκας - ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια φερέφωνο του δικομματισμού και το τελευταίο διάστημα είχε γίνει φερέφωνο του νέου διπολισμού... » 

 Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι πουθενά δεν αναφέρεται πόσα κανάλια θα έχει η ΝΕΡΙΤ και κατήγγειλε ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βάλουν χέρι στα δίκτυα, τις υποδομές και τις συχνότητες της ΕΡΤ...

Απαίτησε να ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς απολύσεις και να διασφαλιστούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων τονίζοντας ότι τα αιτήματα αυτά πρέπει να συνδεθούν με την πάλη για ριζικές αλλαγές, καθώς δεν μπορεί η ΕΡΤ να υπηρετεί το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία όταν τα μονοπώλια κυριαρχούν...

Περισσότερα στο 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου