Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ - Το ΚΚΕ το καταψήφισε.


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Επικρατείας για τη νέα κρατική ραδιοτηλεόρασης, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.

Το νομοσχέδιο για τη νέα κρατική ραδιοτηλεόραση, σηματοδοτεί τον ενταφιασμό της ΕΡΤ και τη δημιουργία νέου φορέα υπό τον τίτλο «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση» (ΝΕΡΙΤ).

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στόχο έχει να κάνει πιο 
 αποτελεσματική την ιδεολογική χειραγώγηση των εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει ένα θεσμό στον τομέα της ενημέρωσης που δεν θα επηρεάζεται από κυβερνητικές μεταβολές ή αστάθειες, θα αναπαράγει την αστική ιδεολογία και δεν θα αποτυπώνει την πίεση που θα ασκεί το κίνημα, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ (Δείτε εδώ βίντεο).

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις εργαζομένων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η πιο αποτελεσματική προβολή της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής και η προσαρμογή της ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας...

...Ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, δήλωσε «περήφανος» για ένα τόσο προχωρημένο, όπως το χαρακτήρισε, σχέδιο νόμου, που κόβει την εξάρτηση της ραδιοτηλεόρασης με την εκάστοτε κυβέρνηση, αφού αρμόδιο θα είναι το εποπτικό συμβούλιο που συστήνεται. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως το συμβούλιο αυτό θα διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση» (Περισσότερα στο 902.gr)

 Είναι η στιγμή που χωρίς καμία δυσκολία,  -με αφορμή την «περηφάνια» του "αρμόδιου- σου έρχονται στο νου τα λόγια του Αϊνστάιν  "Η διάφορα ανάμεσα στην ηλιθιότητα και στην ευφυΐα είναι ότι η δεύτερη έχει όρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου