Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΚΕ: Μαζικό κίνημα ανάσχεσης των μέτρων με πάλη για ριζικές αλλαγές


Αποσπάσματα από το «κλείσιμο» της συζήτησης 
για την ασφάλιση απ' τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ήταν πάρα πολύ σημαντική η συνεισφορά όλων όσοι μίλησαν και βεβαίως με προτάσεις και σκέψεις και στοιχεία που έχετε επεξεργαστεί στα συνδικαλιστικά σας όργανα, που μπορούν να είναι χρήσιμα και για την παραπέρα επεξεργασία και των Θέσεων του ΚΚΕ, αλλά και του ταξικού κινήματος, γενικότερα του συνταξιουχικού κινήματος και των υπολοίπων φορέων.

Θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα. Καταρχήν έχουμε πει ότι το Κόμμα μας όταν αναφέρεται στην Κοινωνική Ασφάλιση - δεν τη θεωρούμε αποκλειστικά και μόνο συνταξιοδοτικό ζήτημα, είναι μια πλευρά, πάρα πολύ σημαντική- αναφέρεται στο σύνολο του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, δηλαδή όλα αυτά τα ζητήματα που θέσαμε και εισηγητικά και που επισημάνατε κι εσείς με τις παρεμβάσεις σας και που έχουν σχέση με τις υπηρεσίες υγείας, την πρόληψη, την αποκατάσταση, την κοινωνική πρόνοια.

Σήμερα, επειδή ακριβώς είναι τέτοιες οι συνθήκες, τέτοιες οι εξελίξεις, τέτοιες οι δυνατότητες του ανθρώπου, της κοινωνίας, που μπορούν να ικανοποιηθούν στην ολότητά τους όλες αυτές οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, όλων των λαϊκών στρωμάτων, χρειάζεται να δημιουργηθεί πραγματικά ένα μαζικό κίνημα ανάσχεσης αυτών των μέτρων, αυτών των βαθιών ανατροπών που έχουν γίνει και αυτές που ακολουθούν το επόμενο διάστημα, αλλά να το πούμε και έτσι, επανάκτησης δικαιωμάτων, επανάκτησης κατακτήσεων, συντάξεων που χάθηκαν λόγω της επίθεσης του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας.

Δεν είναι εύκολος βέβαια αγώνας.

Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος, είναι δύσκολο. Χρειάζονται και γενικότερες ανατροπές και πρέπει αυτός ο αγώνας να εντάσσεται σ' αυτή την πάλη για γενικότερες αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο ίδιο το κράτος, το οποίο βέβαια δεν μπορεί όπως επανειλημμένα έχουμε πει να φτιασιδωθεί, να βελτιωθεί με ημίμετρα. 

Χρειάζεται ουσιαστικά ανατροπή εκ βάθρων για να μπορέσει να γίνει πραγματικό εργατικό κράτος, όργανο στη λαϊκή εξουσία.... (Όλο το άρθρο ΕΔΩ)

902.gr Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα
στη συνάντηση με εκπροσώπους συνταξιουχικών 
οργανώσεων και εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου