Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

"Δεν θα επιτάξουμε τα όνειρα μας στην σύγχρονη σκλαβιά".


  
  
Στην Ομόνοια πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών που αποφάσισε η κυβέρνηση, που αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και την αντιδραστικότητα των αλλαγών που προωθούνται στην Παιδεία. Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Ηλίας Πατίδης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και η Αθανασία Αθανασοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.


Στη συγκέντρωση παρευρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές συμμετέχουν στην συγκέντρωση στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους ώστε ο "νόμος και η τάξη" της κυβέρνησης να πάρει δυναμική απάντηση, η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη. Το μήνυμα της νεολαίας μέσω του πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην συγκέντρωση ξεκάθαρο: "Δεν θα επιτάξουμε τα όνειρα μας στην σύγχρονη σκλαβιά". 

 
 
Από το βήμα της συγκέντρωσης η Αθανασία Αθανασοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής τόνισε μεταξύ άλλων:

"Από την αρχή δηλώσαμε την απερίφραστη καταδίκη μας στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση, και μάλιστα προληπτική, δείχνει την ουσία της πρόθεσης που είχε από την αρχή. Στόχος της ήτανε το γονάτισμα του κινήματος μέσα και έξω απο τα σχολεία. Θέλει να δώσει ένα μήνυμα ότι κανείς δεν επιτρέπεται να αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτκή τους. 

Γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος, η ακύρωση και καταδίκη των σχεδίων τους. Χθες ήταν οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο κάποιος άλλος από εμάς. Να είμαστε έτοιμοι για τις μάχες που έρχονται. Η λαϊκή οικογένεια οφείλει να βγάλει συμπεράσματα για το τί κίνημα έχουμε ανάγκη. Με ποιούς προς όφελος ποιών. Έχουμε ανάγκη από αγώνα διαρκείας, που δεν ξεκινάει σήμερα και δεν τελειώνει αύριο, χρειάζεται πολύμορφη, συνεχή και συνεπή δράση που θα συγκεντρώνει δυνάμεις και δεν θα τις σκορπάει".


Ολοκληρώνοντας την ομιλία της σημείωσε: "Καλούμε όλο το εργατικό κίνημα να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για να ακυρώσει την τρομοκρατία της κυβέρνησης και να κάνει δική του υπόθεση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα.  Απαιτούμε:
 
ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ θΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ". 


1 σχόλιο:

  1. Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του σήμερα στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και είπε: «Συντεχνιακές πρακτικές που αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον, μπαίνουν πια στο περιθώριο. Απεργίες πάνω στις Πανελλαδικές εξετάσεις, είναι απαράδεκτες!...»

    Πείτε μας κύριε Σαμαρά, γιατί τα έχουμε χαμένα και γιατί είναι το μόνο που δεν μας έχετε πει τόσο καθαρά όσο για τα μνημόνια, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, το δημόσιο συμφέρον και τις λοιπές άλλες αστικές πομφόλυγες που με τόση ευκολία παπαγαλίζετε, πότε και πως συμφωνείτε κι εσείς, να αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τη "σωτήρια" για τη χώρα και το λαό πολιτική σας! Πείτε μας!! Τι κοινωνικοί εταίροι είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή