Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«Όχι στη σύνταξη φιλοδώρημα. Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις»

 

Την Πέμπτη 6 Ιούνη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), η παναττική  συνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα. *

«Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου Ευρωπαϊκής Ενωσης για μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα». Με αυτήν την επισήμανση, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 6 Ιούνη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 10 το πρωί και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας....

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους συλλόγους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, τους φορείς της σπουδάζουσας νεολαίας και των γυναικών ανοίγουν μέτωπο για το μεγάλο ζήτημα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Την κατεύθυνση αυτή, έδωσε και η σύσκεψη που οργανώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, από την Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ), την κατάσταση που διαμορφώνεται και τις δυσμενείς εξελίξεις που απειλούν την ίδια την επιβίωση των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων.

Η κατάσταση χειροτερεύει
Η κατάσταση, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και στη συγκεκριμένη σύσκεψη, γίνεται πλέον δραματική...

...Το ασφαλιστικό όπως και όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα ήταν και είναι πρόβλημα πολιτικό, δηλαδή κυρίως πρόβλημα ταξικών συσχετισμών και αναμέτρησης. Γι' αυτό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί απ' όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους όλων των Ταμείων.


Οργάνωση της πάλης με σχέδιο
Στον αγώνα αυτό, για την αποτροπή χειρότερων μέτρων, για την ανακοπή της επίθεσης και ανάκτησης κάποιων δικαιωμάτων πρέπει να συμπορευτούν όλοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και η υπεράσπισή της να γίνει υπόθεση των ίδιων των συνδικάτων, των συνταξιουχικών οργανώσεων, των οργανώσεων των γυναικών και των σπουδαστών, ολόκληρου του λαϊκού κινήματος.

Κάθε κλάδος και χώρος να σχεδιάσει τη δράση του όχι μόνο με τα γενικά αιτήματα, αλλά παίρνοντας υπόψη και τα ιδιαίτερα προβλήματά του. Ειδικά τα συνδικάτα πρέπει να σχεδιάσουν την πάλη τους για την Ασφάλιση σε συνάρτηση με τα προβλήματα που απορρέουν από την υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις νέες εργασιακές σχέσεις που διαμορφώνονται, την επέκταση της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της ανασφάλιστης δουλειάς, της δραματικής μείωσης των μισθών, της αύξησης της ανεργίας, που σε ορισμένους κλάδους παίρνει μορφή ολοκληρωτικής καταστροφής.

Σε κάθε περίπτωση, η μαζική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και ο προσανατολισμός του αγώνα τους θα κρίνει την έκβασή του, θα καθορίσει τις εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Γι αυτό οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  μπροστά στις νέες απειλές  σημαίνουν συναγερμό και καλούν συνταξιούχους και ασφαλισμένους όλων των Ταμείων να βγούνε στον αγώνα και να απαιτήσουν:

- Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  
- Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους. 

- Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  
- Αποκατάσταση όσων χάσαμε. 

- Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προαπαιτούμενα. 

- Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις των κατοικιών.


  * Αναδημοσίευση από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». (Όλο το άρθρο ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου