Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η ΛΔ Κορέας καλεί τις ξένες πρεσβείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του προσωπικού τους

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία


«Η βρετανική πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ έλαβε ανακοίνωση από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας σήμερα το πρωί, στην οποία αναφερόταν ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δεν θα μπορεί να εγγυηθεί από τις 10 Απρίλη την ασφάλεια των πρεσβειών και των διεθνών οργανώσεων στη χώρα σε περίπτωση σύγκρουσης», αναφέρει το Φόρεϊν Όφις (υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας) σε ανακοίνωσή του.

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα της βορειοκορεατικής κυβέρνησης από τις 10 Απρίλη δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πρεσβειών και των διεθνών οργανώσεων στην χώρα σε περίπτωση μιας σύγκρουσης», δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η συγκεκριμένη αντίδραση της ΛΔ Κορέας, που μεταδίδεται από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, έρχεται μετά τις νέες προκλήσεις σε βάρος της, και τις κοινές ασκήσεις τόσο της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ, όσο και των ΗΠΑ με τις Φιλιππίνες, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Επίσης, ο πρέσβης της Τσεχίας στην Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι η ΛΔ Κορέας συνέστησε σήμερα στην τσεχική πρεσβεία να απομακρύνει το προσωπικό της, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο. «Λάβαμε σήμερα αυτήν τη σύσταση, η οποία δεν έγινε μόνον προς εμάς, βρισκόμαστε μεταξύ και άλλων χωρών», σημείωσε ο Τσέχος πρεσβευτής Ντούσαν Στράουχ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων «CTK».

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Βρετανία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία διατηρούν διπλωματικές αποστολές στη ΛΔ Κορέας 902.gr

Βαρυσήμαντο μήνυμα Φιντέλ Κάστρο προς Η.Π.Α και Λ.Δ.Κορέας.

Στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ - Φιλιππίνων στην Κορεατική Χερσόνησο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου