Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει...»



 … Η εικόνα αλλάζει.

Αντ. Σαμαράς: Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού 
και ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών *
 
«Κλίμα αναμονής και ψευδεπίγραφων ελπίδων επιχείρησε να καλλιεργήσει για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την εξαπάτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να αποδεχτούν την αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα πτώχευσής τους, για να ενισχυθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες.


Σε μία επικοινωνικού τύπου δήλωση, με τηλεοπτική κάλυψη, κατά τη σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, έκανε λόγο για «καλά νέα για την Οικονομία» προσθέτοντας ότι «Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει (…) Η εικόνα αλλάζει. Η κοινωνία σύντομα θα νιώσει τη διαφορά. Και η ελπίδα, που ήδη κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι».

 

Μάλιστα, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και αυξάνεται σχεδόν σε 1,4 εκατομμύρια επισήμως και στην πραγματικότητα  ακόμα παραπάνω, ο Αντ. Σαμαράς επικαλέστηκε στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που όπως είπε δείχνουν ότι «για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις».


Ισχυρίστηκε επίσης πως «αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να αποδοθεί σε “εποχικούς” παράγοντες» το χαρακτήρισε «μια πρώτη ένδειξη ότι η αύξηση της ανεργίας έχει αρχίσει να φρενάρει (…) μια ένδειξη ισχυρή που μένει να επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες ότι πρόκειται για μια τάση: ότι η αύξηση της ανεργίας ουσιαστικά έχει φρενάρει και ότι αντιστρέφεται σε σταδιακή μείωση της ανεργίας».


Στη συνέχεια επικαλέστηκε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία ICAP, και ανέφερε ότι «σε 1.085 εταιρίες με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου η καθεμιά, μία στις δύο σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013. Και πάνω από τα μισά απ’ αυτά τα επενδυτικά σχέδια αφορούν αύξηση θέσεων εργασίας. Κι η έρευνα αυτή προέρχεται από τα τέλη του Φλεβάρη».


Με πρόσχημα την καταπολέμηση της ανεργίας υποσχέθηκε φτηνή έως και δωρεάν εργασία στις επιχειρήσεις, μέσω των γνωστών προγραμμάτων κατάρτισης και επιδοτούμενης προσωρινής-ελαστικής απασχόλησης ανέργων...»

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους, τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα  με ενιαίο μέτωπο πάλης να υψώσουν εμπόδια.

 «ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου