Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η Συγκυβέρνηση, το «δημόσιο συμφέρον» και τα «πλοία ασφαλείας».



 Η Συγκυβέρνηση και οι...άλλοι

"«Θα επανέλθουμε όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι» δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης αναφερόμενος στις δύο τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στοχοποιώντας τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και συνολικά το δικαίωμα της εργατικής τάξης στην απεργία.

 

Πρόκειται για τις τροπολογίες που κατέθεσαν οι Μ. Κεφαλογιάννης και Β. Κεγκέρογλου στο νομοσχέδιο «για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας» και με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του «δημοσίου συμφέροντος» πρότειναν σε απεργίες ναυτεργατών να δρομολογούνται από το υπουργείο «πλοία ασφαλείας» και να εκτελούνται δρομολόγια...

Τη στήριξη στην τροπολογία είχαν εκφράσει τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ την κατήγγειλαν και ζήτησαν να μη γίνει δεκτή ενώ οι βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» που πήραν τον λόγο κατά την διήμερη συζήτηση δεν αναφέρθηκαν καθόλου στο θέμα.
 Δείτε στο βίντεο την τοποθέτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου.



 ΚΚΕ: Υποκρίνονται όσοι θυμούνται τώρα τους νησιώτες

Στην παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ  Θαν. Παφίλης (βίντεο) τόνισε ότι παρά την απόσυρση «δεν είμαστε εφησυχασμένοι» αφού η εμπειρία δείχνει πως ό,τι έρχεται ως τροπολογία και αποσύρεται αργά ή γρήγορα επανέρχεται. 

Η απόσυρση, είπε, έγινε γιατί υπήρξε κατακραυγή αλλά η φιλοσοφία της κυβέρνησης και άλλων παραμένει η ίδια με τον υποκριτικό ισχυρισμό ότι «σεβόμαστε την απεργία αλλά υπάρχουν και τα δικαιώματα των νησιωτών». Αυτός ο ισχυρισμός, τόνισε, οδηγεί στην πράξη να μην απεργούν ποτέ οι ναυτεργάτες αφού όπως σε κάθε απεργία είναι λογικό κάποιοι να θίγονται.

Κατήγγειλε δε όσους υποκριτικά θυμούνται τους νησιώτες μόνο όταν απεργούν οι ναυτεργάτες και όχι όταν αυτοί εγκαταλείπονται στο έλεος από τους εφοπλιστές που δε δρομολογούν πλοία και τόνισε ότι ήδη σημειώνονται βήματα συμπαράστασης των αγροτών με τους ναυτεργάτες.


Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε ότι αυτό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών και προωθείται από μια κυβέρνηση που έχει ως στρατηγική την ενίσχυση των κερδών των καπιταλιστών. Είναι χαρακτηριστικό είπε ότι καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο κατώτερο προσωπικό των ποντοπόρων και στα σκάφη αναψυχής ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για κατάργηση των συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους..." Όλο το άρθρο στο 902.gr 


Να ένας ακόμη λόγος γιατί η 1η του Μάη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στους αγώνες που έρχονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου