Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αυτό το σύστημα δε γιατρεύεται.


Την εργατική τάξη πυροβόλησαν*
Σα να μη πέρασε μια μέρα από τότε που ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Βουτηγμένα στο αίμα τα κέρδη του κεφαλαίου».

Σα να μη πέρασε μια μέρα από τότε που ο «Ριζοσπάστης» έγραφε: «με τον ένα ή άλλο τρόπο, αυτό κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρείες και οι πολυεθνικές. Η τεράστια δύναμη και ισχύ τους είναι χτισμένα πάνω στη σκληρή και απάνθρωπη εκμετάλλευση χιλιάδων και εκατομμυρίων εργατών, στην πείνα και την εξαθλίωση πολλών άλλων. Τα αμύθητα κέρδη τους είναι, έτσι κι αλλιώς, βουτηγμένα στο αίμα».

Ξεσηκώθηκαν τότε οι πένες και τα μικρόφωνα για το αίμα που στάζουν οι σελίδες του «Ριζοσπάστη» όπως έλεγαν στη ΝΕΤ. Ηταν η χρυσή εποχή του Σημίτη. Ακολούθησαν κι άλλοι τέτοιοι τίτλοι, καθώς ξανά και ξανά αυτό που συμβαίνει στους χώρους δουλειάς είναι αυτό που σημείωσε και χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης: «Το μίσος για τους εργάτες και τους αγώνες τους οδηγεί στα εγκλήματα όπως αυτό της Μανωλάδας».

Βγαίνουν τώρα οι απολογητές του καπιταλισμού κι από κοντά όσοι κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την ταξική οργάνωση των εργατών, αυτοί που θέλουν τον εργάτη εκλογικό πελάτη κάθε τέσσερα χρόνια και κλαίνε, δήθεν, για την απανθρωπιά (Κεδίκογλου), το ρατσισμό (ΣΥΡΙΖΑ), λυπούνται όλοι μαζί γιατί «κάποιοι κακοί εργοδότες μας γυρίζουν σε άλλες εποχές άλλες χώρες» (Τσίπρας).

Δεν είναι «κάποιοι κακοί εργοδότες» κύριε Τσίπρα. Δεν είναι ρατσιστικό το κίνητρο, κύριοι που σπεύδετε να δείξετε την αιτία σε κάποια παραβίαση του χάρτη ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Σ' αυτή τη χώρα ξανά και ξανά έχουν δολοφονηθεί εργάτες όταν σήκωσαν κεφάλι.

Τρέχετε, όμως, και δεν φτάνετε γιατί σας ενδιαφέρει ο παροπλισμός της εργατικής τάξης. Τρέχετε και δεν φτάνετε γιατί από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ διακήρυξε ότι «το συγκεκριμένο γεγονός (...) επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Ελληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά».

Επειδή το ΠΑΜΕ εξαρχής έδειξε τον ένοχο και τη λύση: «για τον κάθε εκμεταλλευτή, θεός είναι το κέρδος. Επειδή είναι αδίστακτοι και γιατί οι μετανάστες εργάτες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, το πιο εκμεταλλευόμενο. Η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί με μαύρη ανασφάλιστη εργασία δεν αφορά πλέον μόνο τους μετανάστες αλλά γενικεύεται. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη από τα σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική - εγκληματική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του!».

*Ριζοσπάστης, "Δια του Τύπου". 

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα

    με το συμπάθειο ...


    και εγώ θεωρώ το συριζα αστικό κόμμα αλλά από κει ως να καίει κανείς μια ενότητα πάνω στο ένα ή το άλλο πράμα σε τοπικό ή εθνικό ζήτημα δεν είναι κανένα στρέμμα δρόμος??

    και τες πάντων αν πχ η εκκλησιά πει μια κουβέντα υπεράσπισης σε ένα θέμα που μας συμφέρει εκείνη την ώρα πρέπει αμέτι μουχαμέτη να πουμε κάτι για να τις την μπούμε???

    νταξ εγώ δεν είμαι κκε και θεωρώ αστικό τον σύριζα

    εσύ τώρα θα βγεις να μου την πεις ότι δεν είμαι συνεπής κλπ κλπ???

    θα κερδίσεις κάτι??

    θα με βοηθήσεις σε κάτι??

    σκέψη και μάθηση της πολιτικής... αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ακρατ, είναι μεγάλο και πρώτης προτεραιότητας το ζήτημα που θίγεις. Σχετικά έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά. Αλλά όπως θα ξέρεις κάθε θεωρητικό πρόβλημα βρίσκει τη λύση του στην πράξη. Η λύση δεν είναι μόνο να βρεθεί ενωμένος ο λαός στη δράση, αλλά έχοντας ξεκαθαρισμένο, και σε ποια κατεύθυνση βρίσκεται η, προς το συμφέρον του, λύση του προβλήματος.
    "...σκέψη και μάθηση της πολιτικής", συμμετοχή δηλαδή στη πολιτική δράση με ταξική συνείδηση. Συμφωνώ.

    Με όλη μου τη συμπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή