Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

"Αλλά επιτέλους πιάνουμε τους στόχους μας..."


Σαμαράς για τη συμφωνία με τρόικα: 
Απολύσεις στο δημόσιο, κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.*

 «Κλίμα πλασματικής ευφορίας επιχείρησε να καλλιεργήσει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την εξαπάτησή τους, σχετικά με τη συμφωνία συγκυβέρνησης - τρόικας για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων.

«Ενώ κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο η αβεβαιότητα και η ανησυχία, η Ελλάδα σταθεροποιείται και η θέση μας θωρακίζεται» ανέφερε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι «έκλεισε η συμφωνία για την καταβολή της επόμενης δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων. Κι άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης του Μαΐου, των 6 δισεκατομμυρίων».

Ξεκαθάρισε πως «προβλέπεται η απομάκρυνση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του 2014. Από τους οποίους, 4 χιλιάδες ως το τέλος της φετινής χρονιάς» και χαρακτήρισε τις απολύσεις «ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου» και «απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Για το χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο μονιμοποιείται βαθαίνοντας τη φοροληστεία του λαού, επανέλαβε την κοροϊδία περί μειώσεων, λέγοντας πως «η φορολόγηση της Ακίνητης Περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μειωμένη το 2013 κατά 15%. Επίσης, ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά, από το 2014, θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και θα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. Τέλος, αρχίζει από φέτος και θα ολοκληρωθεί του χρόνου η διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Αναφέρθηκε επίσης στις ρυθμίσεις για εξόφληση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και στα προγράμματα επιδότησης των εργοδοτών, με κοινοτικά κονδύλια και πρόσχημα την ανεργία.

Ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για την πορεία εφαρμογής και τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών μέτρων ενώ προεξοφλώντας την έντασή τους ανέφερε ότι «φέτος είναι δύσκολη χρονιά, γιατί αντιμετωπίζονται όλες οι αστοχίες των προηγούμενων ετών και ολοκληρώνονται όλες οι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες (…) Αλλά επιτέλους πιάνουμε τους στόχους μας, ενώ και το ίδιο το πρόγραμμα αρχίζει να βελτιώνεται».

Στέλνοντας μήνυμα στήριξης και περαιτέρω ενίσχυσης στους μονοπωλιακούς ομίλους, σημείωσε ότι «τώρα παλεύουμε για επενδύσεις, για ανάκαμψη. (…) Ήδη η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας αποκαθίσταται».

Στο πλαίσιο αυτό, ταύτισε τα συμφέροντα και τις προσδοκίες του κεφαλαίου με αυτά του λαού, ζητώντας του να υποταχθεί στις απαιτήσεις της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών. «Δεν σας λέω - κάθε άλλο - ότι τα δύσκολα πια πέρασαν. Σας λέω, όμως, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει. Σε λίγο η βελτίωση αυτή θα γίνεται αισθητή από όλο και περισσότερους. (...) Τώρα πια χτίζουμε την Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά». 

Αλλά επί τέλους, σε ποιους απευθύνεστε κύριε Σαμαρά;

*Από το 902.gr 

ΚΚΕ για τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικα: Δεν θα υπάρξει ανακούφιση, αλλά επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου